Calia una victòria així. El primer triomf de la temporada va convèncer, i part de l'afició ho va demostrar aplaudint l'esforç dels jugadors a les portes de l'estadi. Però en David no va anar al partit. Es va notar especialment al final, quan aquest incondicional aficionat de només 9 anys té el costum d'esperar-se per saludar un per un a tots els futbolistes del Llagostera. Estic segur que el van trobar a faltar.

La situació em va fer recordar una anècdota viscuda després de la cruel derrota de dissabte passat a Lugo. René Roman va ser dels primers en sortir del vestidor, directe a l'autocar, cap cot, sense adonar-se que un jove seguidor de l'equip rival l'esperava per fotografiar-se amb ell. Quan el van alertar de la presència del nen no va dubtar en atendre'l amb el seu millor somriure. Amb la foto semblava tot resolt, menys pel porter, que va decidir regalar-li els seus guants dient-li "valen més que jo".

En vaig ser testimoni. Dos dies més tard la plantilla va triar els capitans de la UE Llagostera-Costa Brava per aquesta temporada. René Román és un d'ells, el primer, i no dubto que és així també per accions com aquesta, un gest que podria haver passat "desapercebut", però que reuneix l'essència i la responsabilitat d'un càrrec com aquest. Dins i fora del camp René Román representarà al club, als companys, als aficionats. El gadità és capità en el seu segon any a l'equip, un fet gens habitual, menys encara si tenim en compte que s'ha fet un lloc a la porteria en detriment d'un ídol com és José Moragón. El nom de René Román, igual que abans els de Jordi López, David Costa, Benet Mallol o Vicenç Comas passa a formar part de la humil història del club. Ahir el gadità va lluir orgullós el braçalet per primera vegada.

A mesura que el vaig coneixent el veig més persona que futbolista, a René. Sabent de la seva gran afició pel cinema no he pogut evitar recordar l'emblamàtica cita amb que un grup d'alumnes homenatjava el professor interpretart per Robin Williams a El club dels poetes morts. "O capità, el meu capità".