Una de les novetats en l'onze titular d'aquest vespre davant l'Albacete, podria ser el davanter Eloy Gila. El sabadellenc s'ha perdut gran part de la pretemporada per culpa d'una lesió a la clavícula que l'ha deixat fora de combat en les primeres jornades de Lliga. Ara ja «recuperat al 100%», s'entrena al mateix ritme que els seus companys i espera amb ganes que Oriol Alsina li doni minuts aquesta nit a la Copa del Rei. Ahir després de l'entrenament realitzat a Palafrugell, l'ex del Nàstic explicava que «em trobo molt bé, a punt per competir i espero agafar confiança i tenir bones sensacions». Gila és conscient que «després de la lesió sé que parteixo amb desavantatge respecte als meus companys». L'atacant vallesà assegura que personalment «dono molta importància a la Copa» i creu que el doble enfrontament contra els manxecs, primer a la Copa i després a la Lliga, provocarà veure dos partits completament diversos. «Són competicions diferents i l'Albacete, com nosaltres també farà molts canvis. Crec que el que passi demà (per avui) no tindrà res a veure amb el partit de diumenge». Si finalment Oriol Alsina i "scar Álvarez decideixen fer jugar a Eloy Gila, el davanter esquerrà dels gironins creu que entrar a l'equip després de la primera victòria dels blaugrana a la Lliga facilita les coses. «El 3 a 0 ens ha animat i donat confiança.?Va ser una victòria important que es reflectirà a la Copa».

D'altra banda, questa era una setmana especial per a Chumbi, fixe fins ara a l'onze titular. Fitxat a l'estiu de l'Albacete, un esquinç de grau I al lateral intern del genoll esquerre que va patir diumenge, el farà estar fora dels terrenys de joc un mínim de tres setmanes. Per tant, es perd el partit d'avui (Copa) i el de diumenge (Lliga) al Carlos Belmonte davant el seu ex equip.

La Copa, il·lusiona

No fa nosa ni els descentra de la Lliga. Tot al contrari. «Ens il·lusiona i ens la prenem molt seriosament». Així encara el Llagostera l'eliminatòria de Copa del Rei d'aquest vespre davant l'Albacete (20:30) segons el seu tècnic Oriol Alsina. El Llagostera guarda un bon record de la Copa. A la població del Gironès encara recorden la visita del València l'any 2012 quan sota un aiguat d'aquells que fan època, els blaugrana van posar en problemes a l'equip de Pellegrino al Municipal. Finalment però, els valencianistes van fer valer la categoria superior i s'acabarien imposant per 0-2, fent molt difícil la proesa de remuntar a Mestalla, on els llagosterencs van caure (3-1). L'última experiència del Llagostera a la Copa va ser el curs passat. El llavors conjunt dirigit per Santi Castillejo va caure al Villamarín davant el Betis (2-0). Ara, els d'Alsina volen que el camí a la Copa duri un xic més i a poder ser que més endavant toqui un Primera que permeti fer caixa.

Sens dubte que els primers punts i els primers gols a la Lliga que el Llagostera va aconseguir fa tot just tres dies contra l'Alabès (3-0), són una motivació enorme per encarar aquest primer assalt a la Copa davant l'Albacete. Alsina, assegura que la primera victòria a la Lliga «ens fa encarar la Copa amb més tranquil·litat». El tècnic adverteix que es tracta d'una competició molt diferent «perquè a la Lliga un mal partit els pots arreglar però a la Copa és un caixa o faixa». A més a més afegeix que el Llagostera encara el partit «amb molta il·lusió, ganes perquè ens hi juguem el prestigi i també una part econòmica important».

El maresmenc considera que els futbolistes «afronten la Copa amb una mentalitat diferent perquè poden ser partits de 120 minuts i on els empats no valen». Alsina va confirmar ahir que hi haurà rotacions. «Sortirà un onze competitiu perquè disposem d'una plantilla àmplia», diu. Per tant s'entreveuen moltes cares noves en l'onze respecte a l'últim partit de Lliga jugat contra l'Alabès. «Sortiran jugadors frescos físicament. Uns sis o set i per a ells suposarà una oportunitat per a reivindicar-se i per al cos tècnic per veure el nivell real de tots els jugadors». Alsina espera que aquests menys habituals «facin un gran partit i ens posin les coses difícils per fer l'onze de diumenge». Els blaugrana recuperen Emilio Sánchez, Jordi López i Gila, mentre que són baixa segura Ruymán, Chumbi i De los Reyes. Chus Herrero i Ríos, pendent de les seves lesions, són dubte fins a última hora.

Doble ració d'Albacete

Alsina fent memòria de la participació dels blaugrana a la Copa, va recordar que aquesta serà la quarta vegada que el Llagostera hi participa. «Ens motiva molt perquè ens permet enfrontar-nos a equips molt grans». Del rival d'avui, el tècnic diu ?que es tracta «d'un històric que aposta per la qualitat, li agrada tenir la pilota i per mi és un dels equips que fa millor futbol de la categoria. Té a un gran entrenador i nosaltres, en canvi, apostem per un joc més directe». Alsina, creu que en cap cas aquest partit li pot servir de referència amb vistes a l'enfrontament que jugaran quatre dies més tard contra el mateix rival a la Lliga al Belmonte. Segons Alsina, seran dos partits «absolutament» diferents. «L'un és a casa i l'altre a fora, amb jugadors diferents. En un hi ha punts en joc i en el de demà (avui per al lector) el fet de superar una eliminatòria». Pel que fa als manxec, Luis César ha donat descans a titulars com Pulido, Paredes o Núñez.?Juan Carlos, lesionats, i Carmona i Jona, citat amb Hondures, no hi seran.

El malestar de l'Alabès

De les queixes de l'Alabès i la denúncia que ha presentat davant el Comitè Tècnic per l'arbitratge de Ruipérez Marín, Alsina explica que «cada club ha de fer el que cregui convenient, però no entenc res ja que en el futbol tothom falla, els davanters...L'àrbitre es va equivocar però pels dos costats. Al Llagostera li van anul·lar un gol que no era fora de joc. A en Juanjo no li van xiular un penal que li van fer. En Pitu va veure una targeta que era per un d'ells i que li hagués suposat l'expulsió...», diu Alsina que afegeix que «els àrbitres en ocasions estan més encertats o menys però per mi va estar correcte.