eliminatòria feia olor de penals. La primera part de la pròrroga s'extingia i ni el Llagostera ni l'Albacete havien pràcticament generat ocasions de perill. Era allò de la por a perdre perquè a la Copa el primer error ja es paga amb l'eliminació. Fins que va aparèixer Benja. Una jugada embolicada dins l'àrea va obrir el camí de la victòria dels blaugranes per desfer l'empat que hi havia al marcador. El davanter va regirar-se i va enviar la pilota molt a prop de la base del pal d'Héctor. Era el 2-1, un gol que valia el seu pes en or per superar la primera ronda del torneig i començar-s'hi a il·lusionar. De fet, el Llagostera ja ha viscut grans nits de Copa, com aquella en què es va enfrontar al València en setzens de final.

Giva va tancar la golejada contra l'Alabès de diumenge en la lliga i Mosquito va ser qui va obrir el marcador ahir en la Copa. El factor brasiler comença a marcar diferències al Llagostera. Les ocasions brillaven per la seva absència a totes dues porteries però en la primera oportunitat que van disposar els gironins, aquests no van perdonar. Una assistència en profunditat cap al davanter cedit per Vasco da Gama va servir per obrir la llauna. Mosquito va marxar per velocitat de tots els seus adversaris des de la zona de tres quarts i un cop dins l'àrea va definir magistralment enviant la pilota a l'esquerra d'Héctor (min.22). Amb l'1-0 al marcador, la primera part va transcórrer sense cap ensurt cap a la porteria de René i únicament una acció ben resolta per l'intocable porter gadità a una rematada de Cidoncha (min. 38) va ser l'únic perill de l'Albacete abans de marxar al descans. Semblava que tot estava sota control.

Si els d'Oriol Alsina havien aprofitat a la perfecció la seva millor arribada en els primers 45 minuts, qui van copiar la fórmula al segon temps van ser els visitants. El Llagostera va començar la segona meitat aguantant bé els tímids atacs de l'Albacete, fins i tot els aficionats blaugranes podrien haver celebrat un segon gol del seu equip, però van ser els manxecs els qui van colpejar en el segon temps. Abans del gol de César pels visitants, el Llagostera va gaudir d'una ocasió per posar el 2-0 a l'electrònic però la punteria d'Emilio Sánchez no estava afinada. L'acció va ser el·laborada pels brasilers Giva i Mosquito, una bona combinació entre ells dos, amb una última passada de l'ahir golejador dels locals cap a l'exmigcampista del Mirandés que des de la frontal de l'àrea va enviar una canonada que va marxar als núvols (min. 51). Poc després d'aquesta aproximació dels locals va marxar del rectangle de joc el brasiler Mosquito, rellevat per Benja, que seria protagonista a la pròrroga. I és que l'Albacete va empatar el partit en l'única arribada clara i amenaçava, com així va passar, en dur l'eliminatòria al temps extra. Una centrada de Jara des del costat dret de l'atac visitant va ser caçada al segon pal per César, el davanter de l'Albacete, amb qualitat i sang freda va enviar la pilota lluny de l'abast de René (1-1, min. 63).

El Llagostera volia evitar de totes totes la pròrroga i la loteria dels penals i ho va intentar mitjançant dues accions a la vora de la meitat de la segona par. Primer va ser Giva qui va fer una bona acció individual però el seu xut des de la mitja lluna el va desviar Gonzalo a córner (min. 76); un minut després va ser Enric Pi qui a punt va estar de sorprendre al porter Héctor, la centrada des de l'esquerra del defensa es va enverinar de tal manera que a punt va estar d'entrar per tot l'escaire dret de la porteria manxega (min. 77). Finalment, l'empat a un no es va moure i la pròrroga era un fet tot i un últim intent de Portu sobre la botzina que René va aturar sense problemes (min. 90).

A la pròrroga, les ocasions brillaven per la seva absència fins que Benja, a punt del final de la primera part, va marcar el 2-1. El Llagostera va saber jugar el segon temps de l'afegit i quan l'Albacete es va jugar el tot per el tot en busca del 2-2, apareixia René. Els minuts passaven lentament i es va haver de patir de valent, però l'objectiu de passar ronda va acabar sent una realitat. Abans del final encara hi va haver temps perquè l'Albacete es quedés amb 10 per l'expulsió de Miquel després d'una agressió a Jorge García.

Després de dues derrotes seguides per obrir la Lliga, el panorama a Llagostera s'ha aclarit en només quatre dies. Diumenge es va aconseguir tombar l'Alabès amb un convincent 3-0; i ahir, amb una alineació formada per jugadors menys habituals, es va poder eliminar l'Albacete de la Copa. Com va advertir Oriol Alsina en la prèvia, l'onze del Llagostera en la competició del ko presentava molts canvis, concretament un total de vuit cares noves respecte a l'equip titular que en l'última jornada de Lliga: Aimar, Jorge García, Pi, Emilio Sánchez, Giva, Mosquito, Juanto i Imaz. Tres d'aquests jugadors disposaven dels primers minuts aquesta temporada: Jorge García, Enric Pi i Juanto. Finalment a la porteria, Alsina demostrava la fe cega en René i deixava Moragón a la banqueta i Ratti a la grada, fent companyia als poc més de 800 espectadors que van decidir anar al partit.