A l'equip titular del Llagostera que va eliminar l'Albacete a la Copa hi havia fins a vuit cares noves respecte al partit de Lliga disputat contra l'Alabès. Els Aimar, Jorge García, Enric Pi, Emilio Sánchez, Giva, Mosquito, Juanto i Imaz, van ser les novetats a l'onze inicial i la seva actuació va convèncer d'allò més els tècnics. Per a quatre futbolistes del Llagostera, el partit davant el conjunt manxec va tenir un significat especial perquè fins dimecres no havien disputat cap minut en competició oficial. Es tracta d'Enric Pi, Jorge García i Juanto, que van sortir d'inici i van jugar els 120 minuts que va durar el partit, més Jordi López que va substituir Tito al minut 70. El polivalent Enric Pi, que va actuar al lateral esquerra, una posició que Samu de los Reyes ha ocupat en les tres primeres jornades de Lliga, valorava satisfet l'accés a una nova ronda a la Copa: «Volíem passar i sobretot donar una bona imatge. He estat còmode tot i no jugar cap partit oficial des de feia temps», va assenyalar als vestidors.

El Llagostera ja guanya, s'ha plantat a la següent ronda de la Copa del Rei i manté una notable activitat a les xarxes socials, però tot això no evita que continuï sent el club de la Lliga Adelante amb menys massa social. De fet els dos últims partits a casa, contra l'Alabès diumenge passat en Lliga i dimecres davant l'Albacete en Copa, el Nou Estadi Palamós-Costa Brava va registrar les dues entrades més pobres des que el conjunt gironí milita a la categoria. L'equip basc va reunir 1.115 espectadors, mentre que els manxecs tan sols van portar 812 persones a la grada. Tot plegat es va traduir en una recaptació de 600 euros, precisament el dia que el club havia anunciat que destinaria el 100% dels ingressos de la Copa a Unicef per a una finalitat benèfica: els refugiats.

La presidenta Isabel Tarragó no llança la tovallola i segueix confiada en la resposta de Palamós i la Costa Brava cap al projecte de futbol d'elit que proposa el Llagostera. «Intentem fer el màxim de campanyes possible per arribar a la gent. És clar que esperàvem més aficionats en els últims partits, però estem satisfets perquè tenim més socis que a finals del curs passat (1.220) i les recaptacions no són del tot dolentes», argumentava la dirigent. El problema, per tant, seria que tot i tenir més abonats que mai, n'hi ha un paquet important que per les raons que siguin aquesta temporada encara no s'han acostat a l'estadi. Segons Tarragó «encara som a l'estiu i hi ha gent que fa vacances i, per altra banda, a la costa la gent que hi viu tot l'any es troba en els mesos de més feina de l'any».

La temporada passada l'entrada més dolenta al Nou Estadi va coincidir amb la visita del Mirandés (1.231), en el que era el darrer partit del curs davant l'afició. L'equip ja havia perdut les opcions de classificar-se per la promoció d'ascens. L'assistència més bona va coincidir amb els partits contra el Girona (3.576) i el Betis (3.568), unes xifres que si es tornen a repetir pràcticament representaran un ple absolut: el Nou Estadi disposa des d'aquest estiu de seients a tota la grada (abans només n'hi havia a tribuna) i l'aforament s'ha reduït de 6.000 persones a 3.724.

Les dues darreres victòries del Llagostera (3-0) a l'Alabés i (2-1) a l'Albacete a la Copa han provocat que l'alegria i la tranquil·litat s'instal·lin en l'àmbit esportiu però han tornat a destapar una realitat no tan agradable des del punt de vista social. L'afluència d'espectadors a les grades de l'estadi no arrenca ni amb els bons resultats ni amb atractius diversos com ara veure els brasilers Giva i Mosquito, els fitxatges més exòtics i alhora mediàtics de l'estiu. En el primer partit de Lliga disputat a casa ?davant l'Osasuna (0-2), van ser 2.106 els aficionats que es van apropar al recinte, una dada dins la mitjana habitual de la temporada passada. Lluny d'augmentar, però, aquesta xifra ha disminuït i contra l'Alabès i l'Albacete. Hi podria haver en el cas del partit de Copa l'excusa de ser un dia entre setmana, tot i que el curs passat també hi va haver un duel intersetmanal (precisament també davant l'Albacete, en lliga, 2-3) que va reunir 1.863 persones.

Aquest estiu l'estadi palamosí ha canviat una mica més la seva fesomia i el ciment de la Preferent i els gols ha deixat pas al plàstic dels seients, fet que ha reduït una capacitat propera als 6.000 a les 3.724 localitats actuals. Aquesta disminució no suposa cap maldecap perquè fins ara, des que el Llagostera milita a Segona, mai s'ha arribat a aquesta xifra.

El sorteig de Copa

D'altra banda el Llagostera coneixerà el seu proper rival a la Copa el proper divendres 18 de setembre al migdia. La Ciudad del Fútbol de Las Rozas serà la seu del sorteig, on els equips de Segona A que estiguin vius quedaran emparellats entre ells també en una eliminatòria a partit unic que es jugarà el 14 d'octubre. El club també segueix a l'espera que el Consell Superior d'Esports els retorni les escriptures de constitució de la SAE per fer l'assemblea i nomenar el primer Consell d'administració.