Cinquena jornada i primera final de la temporada. El Llagostera, amb urgències tot i haver encetat fa res la Lliga, rep aquesta tarda (18.15 hores)?el cuer de la categoria: el Tenerife d'un Raül Agné que coneix Palamós a la perfecció, ja que allà hi va jugar com a futbolista i, més tard, en va ocupar la banqueta abans de fer el salt al món professional. Amb l'aigua al coll es troben tots dos equips. Els blaugrana, penúltims, necessiten fer-se forts al seu estadi per començar a sumar punts rumb a l'anhelada permanència. Els canaris, cuers, estan obligats a sumar després d'un sol punt en quatre jornades.

Oriol Alsina, conscient que aquesta tarda els visita un equip que cerca una reacció urgent, valorava ahir la situació del rival assegurant que «la classificació del Tenerife no correspon a la realitat, perquè és un equip amb jugadors competitius que té un bon entrenador. Ens serà complicat. A nosaltres i també a ells. És una final per als dos». Tot traient ferro a la mala classificació del Llagostera, el maresmenc va admetre que «fer números ara és massa aviat, perquè només portem quatre partits. Si en guanyem un ja treurem el cap a la zona mitja». Afegia, a més, que «caldrà buscar una reacció si després de dotze o catorze jornades continuem igual d'enfonsats». Del Tenerife, Alsina no només va destacar Pedro Martín, sinó que va subratllar l'«olfacte golejador» del Choco Lozano.

El substitut de René, decidit

Diumenge passat, al Carlos Belmonte, l'equip gironí encaixava la tercera derrota de la temporada en quatre partits, quelcom que no va agradar gens al tècnic. No només pel resultat, sinó també per la imatge. «La primera meitat no em va deixar gens content. En canvi, vam millorar a la segona. Hem de mantenir el nivell d'intensitat del partit contra l'Alabès o del duel de Copa», és la seva recepta perquè els resultats arribin.

Amb les baixes dels lesionats Ruymán, René, Chumbi i Samu de los Reyes, el principal maldecap d'aquesta setmana per a Alsina i el seu cos tècnic ha estat decidir qui ocuparà la porteria. La decisió la té presa, però ahir va preferir no donar detalls. «Ho tinc clar, no us ho diré», va respondre a la premsa, sense donar així cap mena de pista. José Moragón sembla l'escollit, mentre que el jove Ratti esperarà la seva oportunitat a la banqueta. D'aquesta situació, Alsina lamentava la lesió de René, que s'haurà d'estar els dos propers mesos de baixa per culpa d'una fractura al cap de l'húmer. «És un jugador molt important per a nosaltres i, a més, el vestidor l'ha escollit capità. Però confiem en la competitivitat dels altres dos porters que tenim a la primera plantilla». El tècnic considera que el substitut de l'andalús tindrà l'oportunitat de seguir comptant per sortir a l'onze depenent de les seves actuacions. «Tant Ratti com Moragón tenen una gran ocasió de prendre-li el lloc a en René. De fet, quelcom similar va passar a Segona B amb Moragón, quan li va treure el lloc a Wilfred».

L'afició, clau

El Palamós-Costa Brava és un dels estadis de Segona A amb menys presència de públic i el Llagostera, una vegada més, confia en canviar la dinàmica per rebre més suport del públic, quelcom que considera cabdal per ajudar l'equip a assolir la permanència. L'entitat vol engrescar l'aficionat de Palamós i rodalies per donar suport als homes d'Alsina després de les dues fluixes entrades en la primera jornada davant l'Alabès (1.115 espectadors)?i també a la Copa del Rei enfront l'Albacete (812 aficionats). Per aquest motiu, als cartells promocionals del partit davant al Tenerife s'hi podia llegir el text «Si tu vens, fas més grossa la porteria rival i més petita la nostra». De tot això també en va parlar Oriol Alsina:?«El públic és decisiu. Si jugues a casa i tens el suport d'un ambient favorable, quan el partit està igualat les opcions de victòri augmenten de menara considerable». Seguint el fil de les actuacions locals, el tècnic va recordar que «la temporada passada vam ser el cinquè pitjor equip a casa, mentre que a fora vam ser el cinquè millor». Tanmateix, va advertir que el botí aconseguir a fora durant el curs passat «serà molt difícil de repetir enguany. Per salvar la categoria, el millor és assegurar els resultats a casa perquè sinó serà molt complicat».

Agné se la juga

L'exentrenador del Girona, Raül Agné, visita avui un camp que li és familiar. Ho farà amb l'aigua al coll, després d'un mal inici de Lliga del seu equip. El Tenerife, tot i signar una bona pretemporada, encara no ha guanyat cap partit i és últim amb només un punt de dotze possibles. Per a la cita d'aquesta tarda, en la que està obligat a puntuar, el tècnic té la baixa del migcampista Aitor Sanz, que va veure la targeta vermella en l'últim partit de Lliga. Tampoc podrà jugar l'extrem Omar Perdomo, amb problemes musculars. Jairo Izquierdo s'ha quedat fora de la llista per motius tècnics.