"La situació no és tan preocupant com la de l'any passat", deia Oriol Alsina, a qui se'l veia prou tranquil tot i haver encaixat, amb el Tenerife, una derrota que deixava el seu equip com a cuer de Segona A després de només cinc jornades. "Som el pitjor equip de la categoria, per la qual cosa no ens queda cap altre camí que millorar", afegia, tot reconeixent que reaccionar aviat és l'única solució perquè els nervis no es comencin a instal·lar. El davanter Juanjo Expósito, a la zona mixta, s'expressava si fa no fa en els mateixos termes: "Llavors estàvem pitjor. Les sensacions no eren gens bones i semblava difícil que ho poguéssim treure endavant", deia. Tant Alsina com Juanjo, que coneixen millor que ningú què es cou a dins del vestidor, deuen parlar amb coneixement de causa. Ara bé, són certes les seves paraules? Possiblement, a tenor de les sensacions, el Llagostera potser no està tan malament com diu la classificació i oferia menys garanties un any enrere. Números en mà, però, les coses són clares. L'actual és l'inici més fluix dels blaugrana a Segona A i una de les pitjors arrencades de temporada dels del Gironès. Fins i tot pitjor que el del curs anterior, aquell del qual se'n comencen a enrecordar uns quants.

Amb Santi Castillejo a la banqueta, un entrenador que va ser destituït a la novena jornada per culpa dels mals resultats i després de caure golejat a casa amb el Mallorca (1-4), el Llagostera va encetar la seva primera aventura a Segona A de manera irregular. És cert que va encaixar dues derrotes ben aviat (al camp del Las Palmas i a Huelva), però en cinc jornades, les mateixes que es porten ara de Lliga, va sumar força més punts que no pas les xifres actuals. A dia d'avui, els gironins són últims i tenen només 3 punts gràcies a la victòria contra l'Alabès. Les altres quatre jornades s'han saldat amb derrota: Osasuna, Lugo, Albacete i Tenerife. En canvi, un any enrere, els llagosterencs havien aconseguit 7 punts de 15 possibles. Tot i haver perdut dos partits, també havien estat capaços de guanyar el Leganés i el Barcelona B, a banda d'un empat a casa amb l'Osasuna.

Si ara l'equip ocupa el lloc 22 a la classificació, el curs passat, a la mateixa alçada de la competició, era desè i tenia les posicions de play-off d'ascens a només dos punts de distància. És cert que l'encert golejador d'un i altre conjunt són calcats (3 gols marcats l'any passat i els mateixos en l'actualitat), però en defensa els números també eren molt millors en aquella ocasió: ara, el Llagostera ha encaixat fins a 14 gols (surt a quasi 3 gols en contra per partit). Fa un any, només n'havia rebut 4.