L'Assemblea de la Lliga de Futbol Professional va aprovar ahir la incorporació en els seus estatuts del Reial Decret Llei que regula la venda centralitzada dels drets audiovisuals i el repartiment dels ingressos, amb l'únic vot en contra del Reial Madrid. El president de la LFP, Javier Tebas, va explicar que aquest punt va tenir el suport d'una «majoria important, 38,9%» vots a favor, quatre abstencions i el vot en contra del Reial Madrid, que pot recórrer si ho considera oportú. «El Reial Madrid pot recórrer les decisions que es prenen si considera que s'infringeix algun dret, pot acudir als tribunals. No és estrany que s'acabi a un tribunal, l'important és que es puguin exercir els drets sense que hi hagi una amenaça de una federació, UEFA o FIFA». Tebas va assegurar que la incorporació als Estatuts de la LFP de la venda centralitzada, «establint tots els criteris idèntics al Reial decret» aprovat el passat 30 d'abril, no la considera «com una victòria personal». «Era la voluntat de la gran majoria dels clubs que els estatuts ho reflectís.

El Reial Decret ha posat camí i sempre amb respecte a la llei, crec que és bo», va dir. El Reial Decret Llei estableix que els clubs professionals es repartiran el 92% dels ingressos procedents dels drets de televisió i s'assignarà un 1,5% per als esportistes d'alt nivell i el futbol no professional. Dins dels clubs professionals, el 90% serà per als de Primera divisió i el 10% per als de Segona A. Una part important d'aquests ingressos es repartirà a parts iguals i la resta d'acord a criteris esportius i implantació social.

El repartiment del 8% restant destinarà un 3,5% per als equips que descendeixin de categoria; un 1% per a la LFP, un 2% per la Reial Federació Espanyola de Futbol -si s'explota conjuntament la Lliga i la Copa del Rei- i un 1,5% per a esportistes d'alt nivell i futbol no professional (2a B i futbol femení).

El Girona va estar representat a Madrid pel director general i president del Consell d'Administració, Ignasi Mas-Bagà, mentre que Isabel Tarragó va ser-hi en nom del Llagostera. A la tarda els clubs van tenir junta de divisió i allà es va parlar de com fer el repartiment dels diners de la televisió. Hi haurà un 70% lineal, un 15% en funció dels resultats i un altre 15% a determinar per la implantació social dels clubs i els que tinguin millor impacte a la petita pantalla. Girona i Llagostera esperen rebre en aquest capítol uns 4 milions d'euros.