La metamorfosi que ha experimentat l'estadi Palamós-Costa Brava és una evidència. Per a aquells habituals de la instal·lació, l'arribada del Llagostera per jugar els seus partits a la Segona Divisió ha permès veure grans canvis i millores, com la instal·lació de seients a tota la grada i, a partir d'aquest camp de setmana, una nova gespa després que no s'hagués canviat des que la instal·lació es va inaugurar el 1989.

La pluja de dimecres va retardar els treballs i va dificultar la col·locació dels panots, però la previsió era que ahir a la nit el camp quedés totalment acabat. Oriol Alsina deia ahir al migdia que confiava en la bona feina de l'empresa: "tinc una tranquil·litat absoluta perquè estem en mans dels millors del món que són Royal Verd. Ens ha garantit que estarà a punt pel partit". Aquesta seguretat també la transmetia Eudald Morera, el responsable de la firma garrotxina.

L'endarreriment d'un dia i mig per culpa de la pluja no serà cap problema perquè a l'estadi els treballs que s'hi han realitzat són de dia i nit, tot i que avui serà impossible poder-hi entrenar.

"Amb la catifa que tindrem ja no podrem buscar excuses, ni els jugadors ni jo", va dir mig seriosament mig en broma Oriol Alsina a l'hora de valorar la nova gespa que anit va quedar instal·lada a l'estadi palamosí. Que la superfície estigui en perfectes condicions és un plus que ajuda molts ?equips que volen elaborar bon joc i el Llagostera és d'aquells conjunts que creu que una gespa adient i amb bona salut resultarà beneficiosa perquè els seus futbolistes busquin la victòria a través del joc combinatiu. "Ara no hi haurà excusa possible, perquè es tracta d'una gespa de màxima qualitat com la que té el Barça o pots trobar a molts estadis de Primera divisió", va dir Alsina. RoyalVerd s'ha encarregat de la instal·lació de la gespa del Camp Nou i del Power8Stadium, entre molts d'altres.

Disposar d'una gespa nova de trinca no significa que a partir d'ara hi hagi barra lliure i els dos equips que juguen a l'estadi palamosí, el degà i el Llagostera, el puguin utilitzar més del que passava la temporada passada. Els entrenaments a l'escenari dels partits seran amb comptagotes per així mantenir en perfecte estat de revista la nova superfície de joc. Oriol Alsina, ho té clar, "volem conservar el camp i tant nosaltres com el Palamós intentarem respectar-lo al màxim i farem allò que hem fet fins ara, com menys el trepitgem, millor per així disposar d'una gespa en pefectes condicions tant nosaltres com el Palamós". Alsina va destacar que "a Palafrugell ?-on l'equip blaugrana s'entrena- hi estem molt bé i amb els dos ajuntaments el tracte és excel·lent".