Totes les mirades, els elogis i els dits assenyalen cap a Juanto Ortuño. Tampoc és d'estranyar: després d'un any decebedor a Sabadell, amb més ombres que no pas llums, s'havia qüestionat força el seu fitxatge pel Llagostera. Fins que va debutar a Montilivi, va marcar i va repetir fórmula set dies després contra l'Elx. Seria injust, això sí, passar per alt que els gironins han començat a reaccionar per mil i un motius. La màquina rutlla, o com a mínim l'engranatge no grinyola com fa unes setmanes, i això és gràcies a molts elements. Una de les potes, un dels pilars, és Jesús Imaz. S'ho ha guanyat a pols el lleidatà, protagonista d'una metamorfosi espectacular en només uns mesos. Després d'uns números acceptables en la seva estrena a Segona A, però sense gairebé protagonisme, Imaz ha decidit que aquest ha de ser el seu any. "Estic tenint més presència a l'equip. M'he consolidat a l'equip i a la categoria. Espero correspondre amb un bon rendiment", diu un jugador que acumula 323 minuts, 2 gols i que ha aprofitat a la perfecció la seva oportunitat.

Un curs enrere, va ser el setzè jugador amb més minuts. El setzè: 1.415. És cert que va marcar 6 gols i que va jugar 29 partits, tot i que només va ser titular en 16 ocasions. Aquest estiu i malgrat l'allau de ?davanters que han arribat al vestidor, Imaz té molt clar que li toca anar per feina. Si l'última temporada va necessitar 18 jornades per marcar, en aquesta ja acumula 2 dianes en tan sols 7 partits. "Quan em donen minuts, continuïtat i confiança, les coses em surten. Estic en ratxa i espero seguir així. Li vull posar les coses complicades a l'entrenador i cada dia entreno per ser titular", assegura un futbolista que també treu ferro a l'"alta competència" que hi ha a la plantilla: "Això és sa. Ens fa estar més endollats a tots".

No només ell rutlla, sinó també el Llagostera, que comença a deixar enrere un fluix inici de curs. Imaz espera que el 4-1 contra l'Elx sigui un punt d'inflexió que tingui continuïtat aquest diumenge a Mallorca: "Vam fer un gran partit, demostrant qe podem guanyar a qualsevol. Ens permet treure'ns de sobre les males sensacions que portàvem. Vam agafar el to i hem demostrat que estem fins. És la confirmació que podem jugar a futbol", diu, alhora que no es refia dels balears: "Que siguin últims no vol dir res. Ara, és el millor moment per visitar-los. Estan en una mala dinàmica i nosaltres arribem enratxats després de l'últim resultat".

Un davanter talismà

Perquè el Llagostera guanyi, o si més no perquè s'asseguri com a mínim un punt, la recepta és ben senzilla: que Jesús Imaz marqui. Si això passa, l'empat està assegurat. Són 34 els partits de Lliga que el lleidatà ha jugat a Segona A amb la samarreta blaugrana i quan ha vist barraca, el seu equip mai ha perdut. Mai. Imaz va esperar-se al 21 de desembre del 2014 per estrenar-se amb l'equip gironí. Va ser a Albacete, on les seves dues dianes van servir en safata la victòria (0-2). Va tornar a sucar al març, en el triomf amb l'Alabès (3-1) i va fer el mateix un mes després a Santander (0-2) i al juny a Valladolid (2-4). Ple de victòries. Aquesta temporada la ratxa és pràcticament idèntica. Va veure porta a Montilivi i allà el Llagostera no va vèncer, però va sortir-ne amb un punt sota el braç (2-2). Una jornada més tard, va contribuir a destrossar l'Elx de Rubén Baraja (4-1) al Palamós-Costa Brava.

El més insistent

Si Imaz comparteix l'honor de ser el màxim golejador de la plantilla amb Giva i Juanto Ortuño és, bàsicament, per la seva insistència. Amb l'ull sempre posat cap a la porteria contrària, les xifres defineixen el del Segrià com l'home més perseverant que Oriol Alsina té en plantilla. És, segons dades de la Lliga de Futbol Professional, el jugador que més vegades ha xutat a porta. Acumula fins a 10 intents en els 323 minuts que porta a la Lliga i n'ha transformat la meitat. Querol i Giva el segueixen en aquest peculiar rànquing.