Potser la posició de descens que ocupa el Llagostera a la Lliga (21è) podria fer pensar a més d'un que la tercera eliminatòria de la Copa del Rei que disputaran els homes d'Oriol Alsina aquest vespre (20.30) a la Romareda, fa més nosa que servei però d'això ni parlar-ne. La Copa interessa, i molt, segons el tècnic Oriol Alsina, perquè els premis, a mesura que es passen rondes, són més atractius i en cas de superar aquesta els blaugrana jugaran contra un rival de Primera. "Ens motiva el partit. Visitem una ciutat com Saragossa i un estadi com la Romareda, a més, el premi per passar és el d'enfrontar-nos a un Primera Divisió així que no descartem res", va explicar ahir l'entrenador.

Tot i ocupar la penúltima posició a la Lliga i la imminent visita del Valladolid a Palamós, aquest ?diumenge (17.00), Alsina insisteix a dir que la Copa li fa patxoca i vol arribar lluny en la competició. Segons ell "no ens molesta, en absolut, ens considerem afortunats de ser un dels onze equips vius de la Segona A i ara intentarem ser un dels sis que passaran". El seu argument és que "la plantilla és àmplia per fer-hi front, tot i que per desgràcia tenim molts lesionats".

Alsina no va donar gaires pistes respecte a quins jugadors dels més habituals a la Lliga descansaran avui a la Romareda però va avançar que "molts titulars no viatjaran perquè considerem que han de tenir descans, però, els onze que surtin han de reivindicar un lloc a l'equip titular i demostrar a l'entrenador que s'equivoca". Alsina ha deixat a casa homes com Imaz i Fran Cruz, però en canvi s'endú bona part dels pesos pesants com Tito, Pitu i Juanjo. En l'anterior eliminatòria, els blaugrana van eliminar l'Albacete (2-1) després de 120 minuts de joc, una cosa, la pròrroga, que avui Alsina voldria evitar "perquè ens perjudicaria encara més de cares a la ?recuperació pel partit de diumenge".

Del rival d'aquest vespre, un Saragossa que arriba al duel en el seu millor moment de la temporada gràcies al triomf (1-3) a Albacete, el tècnic creu "són un equip amb jugadors d'altíssim nivell, amb davanters perillosos com Ortuño o Ángel, i podria dir el mateix d'altres que ocupen posicions diferents". Per això adverteix que "haurem de patir moltíssim però sortirem onze contra onze i pot passar de tot".

Hi haurà molts canvis a l'onze i el primer començant per la porteria. Ratti i deu més. Ahir, en la roda de premsa prèvia al partit, Alsina va confirmar la titularitat del jove porter sota els pals en substitució de Moragón, "perquè considerem que la igualtat entre tots dos és molt semblant i es mereix una oportunitat". Cal recordar que René, titular indiscutible, es va lesionar fa quatre jornades. El Llagostera recupera Emilio Sánchez però no pot disposar tampoc de Querol, Gila ni Ruymán. El cas Mosquito està oblidat i avui podria tornar a la Copa. Ha entrat a la convocatòria i Oriol Alsina va explicar que "s'està entrenant bé i pot ser que tingui una oportunitat que haurà d'aprofitar".

Marc Bertrán, Mario Abrante, Rubén González, Jaime, Pedro i Diamanka són les baixes del Saragossa, que ha convocat tres del filial: Ortí, Olaortúa i Sergio Gil.