El Llagostera va escriure ahir a La Romareda una nova plana per al record en classificar-se pels setzens de final de la Copa del Rei per segon cop en la seva història precisament quan demà farà tres anys d'aquella gesta que l'equip d'Oriol Alsina va firmar al camp del Prat (2-3 a la pròrroga) i va permetre un enfrontament d'anada i tornada contra el València. Les aturades d'un gran Nico Ratti i un gol afortunat de Ríos Reina en el tems de descompte, quan el partit s'encaminava irremeiablement cap al temps extra, van ser les claus d'una jornada que els blaugranes trigaran a oblidar, com va quedar clar amb les celebracions que es van viure al seu vestidor, al final del partit. "Som el Llagostera, i tot és possible". El lema d'Oriol Alsina va tornar a fer-se realitat una vegada més, i qui sap encara què ens falta per veure.

Els gironins van fer un partit molt pràctic i sòlid en un escenari que en la seva època daurada havia viscut apassionants partits de competició europea. Alsina va donar l'alternativa a jugadors menys habituals en la lliga i a diferència del que va passar a Rubí en la Copa Catalunya la setmana passada, ahir sí que van saber aprofitar l'oportunitat i posaran molts dubtes al seu tècnic a l'hora de planificar l'alineació que diumenge s'enfrontarà al Valladolid en una nova jornada de la Lliga Adelante. Les coses s'haurien pogut complicar ben aviat, quan Aimar va cometre un clar penal sobre Jorge Dïaz, però ahir era la nit del Llagostera i el davantar aragonés Ángel va enviar el seu xut des dels 11 metres als núvols. Del possible 1-0 es va passar al 0-1 en un tres-i-no-res. Un veloç contracop dels gironins per la banda dreta, amb Benja de conductor, va acabar amb un potent xut de l'exjugador del Girona que va sorprendre Manu Herrera. Era el minut 12. El porter del Saragossa va evitar el 0-2 uns instants després, quan els d'Alsina s'agradaven, enviant a còrner un remat de Chumbi.

Els gironins van tenir el partit sota control fins els darrers minuts de la primera part, però Ratti ja va començar a donar mostres de la seva habilitat avortant els xuts de Carcelén i Hinestroza. Arribar al descans amb el 0-1 hagués estat l'ideal, però en l'única errada del jove porter del Llagostera en tota la nit els aragonesos van trobar, gairebé sense voler-ho, l'empat. Ratti es va empassar una centrada per la banda dreta d'Hinestroza i va habilitar Ángel per situar l'1-1.

A la represa el Saragossa va fer un pas endavant i va anar descaradament a buscar la victòria. Les coses com són. Ara bé, al futbol els porters també juguen i Ratti, en la segona part, va fer una autèntica exhibició d'aturades per salvar el seu equip de l'eliminació. Hinestroza era un maldecap, les arribades locals eren continues, però el Llagostera va saber patir per anar passant els minuts i sobreviure a l'envestida. Quan el partit ja s'encaminava inexorablement cap a la pròrroga, una cavalcada de Ríos Reina per la banda esquerre va acabar amb un xut del jugador gironí que va desviar Olaortúa al fons de la porteria de Manu. L'àrbitre, a l'acta, concedeix el gol a l'extrem del Llagostera. Eufòria a la banqueta gironina i, instants després, al seu vestidor, perquè ja no hi havia temps per més.

La llegenda, per tant, continua i el Llagostera per segona vegada en la seva història es planta als setzens de final de la Copa. Un rival de Primera, aquest cop dels que no juga la Champions, l'espera.