La temporada passada després de la novena jornada, l'entrenador del Llagostera, Santi Castillejo, va ser acomiadat. La gota que va fer vessar el got de la paciència d'Oriol Alsina va ser la contundent derrota contra el Mallorca (1-4). Aquella ensopegada significava l'agreujament d'una crisi que s'allargava a les quatre jornades sense guanyar (1 empat i 3 derrotes), un divorci total amb el gol i el pitjor de tot, l'equip en zona de descens a Segona B (19è). Castillejo era acomiadat com a entrenador del Llagostera després de les primeres nou jornades de Lliga.

El Llagostera del debut a la categoria de plata del futbol espanyol presentava uns guarismes d'allò més preocupants amb 8 punts de 27 possibles i només 4 gols a favor, a més a més, un d'aquests gols el va anotar el blaugrana Patric en pròpia porta al Mini Estadi (0-1). El Llagostera 2015-16 fa un millor inici que el de Castillejo. En l'actual Lliga, l'equip d'Alsina i "scar Álvarez en les primeres nou jornades de Lliga ha superat els registres del seu predecessor després del brillant triomf de diumenge davant el Valladolid (3-1), els del Gironès sumen un total de 10 punts. On sí que superen clarament el Llagostera de la temporada passada és en l'aspecte golejador. No hi ha color. Fa un any fer gols era missió impossible i els jugadors de Castillejo en comptes de veure una porteria semblava que tenien al davant els tres pals d'una porteria d'hoquei. Allò que era un problema avui, en canvi, és un motiu de satisfacció i alegria perquè de gols, els gironins en fan i a dojo. Els homes d'Alsina han celebrat dotze gols en els primers nou partits de Lliga.

A efectes de classificació també els d'Alsina ocupen una millor posició de la que ocupava el Llagostera del curs passat. Tot i que encara no es poden llençar les campanes al vol i caldrà picar molta pedra per lligar la permanència, els d'Oriol Alsina es troben quatre posicions per sobre del lloc que s'ocupava fa una temporada (19è).

Vius a la Copa

Hi ha una altra comparació de la qual surt vencedor el conjunt d'Alsina respecte al Llagostera 2014-15, a la Copa del Rei. Fa un any, els llagosterencs van dir adéu a la competició del KO a les primeres de canvi en caure en el primer assalt al Benito Villamarín davant el Betis (2-0).

Enguany, el camí a la Copa per als gironins avança a bon ritme i ja han deixat fora de circulació l'Albacete (2-1) i el Saragossa (1-2). Ara i després d'eliminar dos Segona A, el repte és deixar fora un Primera en l'eliminatòria, ja a doble partit davant el Deportivo de la Corunya a partir del mes de desembre