Per fer-s'ho mirar. Preocupant. Alarmant. Angoixant. Facin servir l'expressió que vulguin. És veritat que un mal dia el pot tenir tothom, i un mal partit també, però mai i menys en l'esport professional pots abaixar el cap de la manera que ho va fer ahir el Llagostera al camp de l'Alcorcón. I si ho fas n'has d'acceptar les conseqüències. I ahir, aquestes van ser contundents, dramàtiques: derrota per 6 a 1.

Que el Llagostera no és un equip amb molts recursos i que necessita posar-hi el 100% de la intensitat per ser competitiu és marca de la casa. I com que ahir no es va fer, ja en saben el resultat. És evident que caldrà treure'n conclusions, i analitzar amb profunditat els motius de la desfeta. Quan l'atac no funciona, cal confiar-ho tot en la defensa, però quan aquesta tampoc rutlla és difícil aspirar a treure quelcom positiu. I aquesta va ser la realitat del partit d'ahir. Un partit amb molt poca història, sobretot per un Llagostera que mai va tenir-hi res a dir. Al minut 18, 3-0, tot estava resolt.

La tarda va començar malament. Amb només set minuts disputats, Samu De los Reyes cometia un clar penal sobre Fernando Román que David Rodríguez es va encarregar de transformar des dels onze metres. Aquí les primeres urgències. i ja se sap, les presses mai són bones conselleres. Tal dit, tal fet. Sense temps per reaccionar, l'Alcorcón va seguir fent estralls. En un tres i no res, els de López Muñiz van fer dos gols més per liquidar per la via ràpida el partit. Al minut 16, Razvan marcava el segon de la tarda, i poc després (18'), era de nou David Rodríguez qui feia el 3-0. La defensa del Llagostera feia aigües per tots costats.

La tempesta era demolidora, i el marge de maniobra i de millora era pràcticament nul. Tocava remar contracorrent. Per fer-ho, però calia esforçar-se i creure-s'ho, i ahir el Llagostera no va fer cap de les dues coses. I?això es va traduir, amb tres gols més. El quart va arribar al minut 35. "scar Plano superava Ratti, aquest cop de cap. I en el 37' el ruixat va continuar. El 5-0 va ser obra de David Rodríguez que amb un fort xut enviava l'esfèrica al fons de la xarxa. Amb aquest resultat es va arribar al descans. L'alegria era absoluta entre la parròquia local que va aprofitar la mitja part per presentar els equips base de l'entitat que un a un van anar desfilant damunt la gespa del Santo Domingo.

Capgirar la situació, era una utopia. D'això n'era conscient Oriol Alsina, però també la totalitat dels seus jugadors que al final del partit van coincidir en admetre que era la derrota més dura de la majoria d'ells. En tot cas, com a mínim calia millor l'actitud i la manera de fer. Ni que fos per una qüestió d'ego personal dels jugadors. A l'hora de la veritat, ben poc es va veure sobre la gespa. I és que el segon temps va començar de la mateixa manera que van acabar els 45 primers minuts, és a dir, amb un gol de l'Alcorcón. "scar Plano feia el sisè gol del seu equip, fent xalar una afició que tornava a somiar amb els madrilenys lluitant per pujar.

Per sort, a partir d'aquest moment, el ruixat de gols dels madrilenys es va aturar. Serà difícil saber mai, si la cosa no va anar a més, per falta de ganes d'un Alcorcón que era coneixedor que amb el 6-0 ja no calia fer més sang, o per la millora defensiva d'un Llagostera que això sí, no va fer res per intentar reconduir la situació. Tot al contrari. Més aviat, van ser els de López Muñiz qui van tenir ocasions suficients per fer el setè i fins i tot un vuitè gol. Finalment aquests no van arribar. El mal tràngol que estava passant Oriol Alsina a la banqueta era majúscul. Per sort, el Llagostera va poder maquillar tímidament la seva imatge. Ho va fer amb un gol de Jesús Imaz en el 77' que no va servir per res.

A la grada, l'afició no s'ho podia acabar de creure. Acabava de presenciar la victòria més àmplia del seu equip a Segona A.

Mentrestant, a l'altra cara de la moneda, mai fins ara, el Llagostera havia encaixat sis gols a la categoria. En tot cas, com reconeixia el mateix Oriol Alsina després del partit, i bona part dels seus jugadors, el millor serà passar pàgina i pensar amb el següent partit. La primera victòria lluny del Palamós-Costa Brava haurà de seguir esperant. Sigui com sigui, el més preocupant és que el Llagostera pot entrar de nou avui en zona de descens, en funció dels resultats d'aquest diumenge.