Només el Llagostera de Santi Castillejo en els primers partits de la temporada passada ha estat capaç de guanyar fora de casa en els darrers cinc inicis de curs. Va ser el 20 de setembre del 2014 gràcies a un autogol de Patric al Miniestadi que va permetre als gironins sumar el primer triomf a domicili a l'elit.

En els últims anys, independentment de la categoria, vèncer a fora resulta ha sigut una missió altament complicada per al Llagostera. Des de la temporada 2011-2012, a Segona B, fins ara, el Llagostera, en els primers cinc desplaçaments, ha mostrat una realitat que dissabte a Alcorcón (6-1) va quedar més que confirmada: guanyar fora de casa és l'eterna assignatura pendent.

El zero en el caseller de victòries a domicili continua ben viu després de cinc desplaçaments on únicament figura un resultat positiu, el 2 a 2 de Montilivi. Els altres quatre marcadors han acabat amb derrotes a Lugo, Albacete i Mallorca, tres visites que els d'Alsina van perdre per la mínima (1-0), més l'escandalós 6 a 1 d'Alcorcón. Tot plegat fa que els gironins només hagin sumat un pobre balanç d'1 punt dels 15 que ha disputat lluny de Palamós

Una dificultat que ja ve de lluny. En les anteriors tres temporades, guanyar a domicili sempre ha resultat una empresa de màxima dificultat per als blaugrana. Per exemple, la temporada passada, la del debut a la Segona Divisió A, entre Castillejo primer i amb Alsina, Carrillo i Álvarez, més tard, el botí de punts a domicili va ser més positiu amb una victòria al Mini Estadi davant el Barça B (0-1), dos empats a Mendizorrotza (0-0) i a Lugo (1-1) i dues derrotes amb idèntic marcador, 2 a 0 a Las Palmas i a Huelva. La producció a fora en els cinc primers desplaçaments de la temporada passada a domicili va ser de 5 de 15.

A Segona B tampoc guanyaven a fora però els inicis éren més bons que l'actual. Abans de fer el salt a la Lliga Adelante, la temporada 2013-2014, en les primeres cinc jornades de Lliga, els llagosterencs van sumar 4 punts de 15 possibles en les primeres cinc visites de la temporada gràcies a quatre empats davant l'Huracán (0-0), Prat (0-0), Sant Andreu (1-1) i Olímpic de Xàtiva (0-0).Els blaugrana van caure al camp de l'Atlètic Balears (2-1).

Per recordar un inici de temporada tan pobre com a visitant cal remuntar-nos al curs 2011-2012 a Segona B. El Llagostera també sumava un punt després dels quinze en joc lluny de terres gironines gràcies a l'empat sense gols a Saragossa davant el filial aragonès. Els altres resultats van ser derrotes: 2 a 0 davant l'Atlètic Balears, Mallorca B i Dénia i 1 a 0 a la Feixa Llarga contra l'Hospitalet.