La Festa de la Costa Brava que avui engega el Llagostera, sumat al bon rendiment que els gironins han demostrat últimament a Palamós, són ingredients prou generadors d'optimisme com per pensar que poden contribuir a deixar en un simple accident la golejada encaixada a Alcorcón (6-1) en el darrer desplaçament. Els blaugrana tornen a actuar aquesta tarda (18.00 hores) a casa, un escenari de més bon record que no pas quan toca fer-ho a domicili, on els d'Alsina encara no han guanyat (4 derrotes i 1 empat). I?és que al seu estadi, el panorama canvia i com a exemple hi ha les dues últimes i engrescadores victòries:?4 a 1 contra l'Elx i 3 a 1 davant el Valladolid. El rival, un Ponferradina que baixa molt les seves prestacions a domicili, però que arriba motivat pel triomf de l'última jornada a casa contra tot un Oviedo.

Per a Oriol Alsina, la millor recepta per encarar aquest partit és oblidar la mala tarda al Santo Domingo:«Dilluns vam analitzar què va passar i a partir d'aquí ja vam oblidar-nos del 6 a 1 perquè la clau és centrar-nos en les dificultats que ens plantejarà el Ponferradina». L'objectiu número u és sumar els tres punts perquè, segons el tècnic, si això passa la golejada encaixada a Alcorcón quedarà en l'oblit. «Per a mi, el més important és guanyar el partit perquè si ho fem la imatge quedarà del tot neta», reflexionava ahir, durant la roda de premsa prèvia. El maresmenc, però, puntualitzava que « realment no hem de netejar la nostra imatge, sinó simplement oblidar-nos del que va passar».

Una de les consignes innegociables en els equips d'Alsina és la lluita fins al darrer sospir, sobretot pel que fa als seus homes que conformen la reraguarda. Contra els del Bierzo, una de les claus passa perquè torni a aparèixer l'esperit guerrer llagosterenc. «Vull que defensi tot l'equip i potser estem posant una sèrie de jugadors que la seva millor qualitat no és la intensitat defensiva i en aquest sentit cal fer un pas endavant». També ha d'ajudar el fet de jugar com a local i aquí el tècnic ho té molt clar: «A casa ho estem fent bé i som forts independentment del rival, però està clar que després cal fer bo el resultat sumant alguna cosa a domicili».

Alsina també va parlar del rival, un equip que encara no s'ha estrenat amb victòria lluny del Toralín. «He vist partits seus a fora i crec que en moltes ocasions ha estat superior al rival, però ha acabat perdent», comenta, abans de valorar els de Manolo Díaz com «un rival temible, amb moltes alternatives i que mereix haver sumat més punts a fora pels mèrits que ha demostrat. Té una de les millors plantilles de la categoria i per a mi és un candidat a jugar el play-off d'ascens».

Revolució de cap manera

La dura golejada d'ara fa una setmana no supsarà un càstig en forma de revolució a l'onze titular. Segons valorava ahir Alsina, per a demà no té previst «gaires canvis», sinó algun retoc. «Els resultats dels últims cinc partits, inclòs el de Copa, és de tres victòries i de dues derrotes», es justifiacava, afegint que «els jugadors no són màquines i un mal dia el pot tenir tothom. Per tant, no farem tants canvis com la gent pot pensar».

Per tant, qui creia que Ratti abandonaria la porteria després d'encaixar sis gols va força equivocat. Si a Alsina no li agafa un rampell d'última hora, el jove porter seguirà sota pals. «Ell era un més dels onze que van jugar a Alcorcón. Crec que en quatre dels sis gols que li van marcar no va poder fer-hi res, mentre que els dos restants eren complicats d'aturar». Pel que fa René Román, el porter andalús, lesionat ara fa unes quantes jornades, encara la recta final de la seva recuperació i la setmana vinent ja s'entrenarà amb el grup.

Per a la cita d'avui, el Llagostera no pot comptar amb Ruymán, Eloy Gila ni el mateix René, que segueixen de baixa, mentre que David Querol i Jesús Imaz són dubte fins a darrera hora per unes molèsties.

Un rival amb baixes

Pel que fa el Ponferradina, que l'any passat ja va perdre en aquest mateix estadi i que encara no ha guanyat ni un sol partit a fora, el seu tècnic, Manolo Díaz, té les baixes dels porters Dinu i Alberto -per això el jove Héctor ha entrat a la convocatòria- així com també de Dani Suárez, Pablo Infante i Basha. A?més, els del Bierzo han viatjat a terres gironines sense Seoane i Khomtxenovskyy, que s'han quedat fora de la convocatòria per decisió tècnica.