«Mantenir el zero a la nostra porteria és clau. Això, com a mínim, et garanteix un punt». En les últimes aparicions davant la premsa, Oriol Alsina ha repetit per activa i per passiva aquest desig. De moment i després d'onze jornades de Lliga, només l'ha pogut veure fet realitat en una ocasió, quan a la tercera setmana de la competició el Llagostera es va imposar a casa a l'Alabès per un clar 3-0.

En tots els altres partits, els blaugrana sempre han rebut gols i tant li fa l'home que es trobi situat sota pals. Amb l'intocable René, abans de la lesió de l'andalús o amb el ball a la porteria que han protagonitzat José Moragón i Nico Ratti, al Llagostera li costa Déu i ajuda mantenir verge la seva porteria. A les onze jornades de Lliga cal afegir-hi també els dos compromisos de Copa del Rei que, tot i solucionar-los de manera positiva, els duels amb Albacete i Saragossa també han acabat amb alguna diana en contra.

Si alguna característica ha definit al Llagostera de les darreres temporades, aquesta ha estat la solidesa, seguretat i consistència defensiva, uns fonaments que han servit per escalar categories a còpia d'ascensos fins arribar a Segona A. Ja sigui per assumir més riscos en atac, com ha argumentat Alsina en alguna ocasió, o per culpa de desconnexions en moments clau o en una primera meitat horrible com la que van patir a Alcorcón (6-1), el cas és que els gironins es troben entre els conjunts més golejats de la categoria amb 18 gols rebuts en 11 partits de Lliga i un total de 20 en els 13 duels oficials entre totes les competicions.

Pitjors números que fa un any

Tot just un any enrere, la situació de l'equip era similar. Els resultats no rutllaven i un cop jugada l'onzena jornada, l'equip era en zona de descens. Ara bé, en l'aspecte golejador, el Llagostera ha millorat ostensiblement. Un curs enrere, els blaugrana només havien fet 5 gols, mentre que ara n'acumulen 13 en els mateixos partits. També és més bona l'estadística defensiva. Fa un any, s'havien rebut 13 gols en contra, mentre que ara el porter de torn ha hagut de recollir l'esfèrica del fons de la seva porteria en 18 ocasions. En aquest sentit, el porter Nico Ratti, titular en els darrers quatre partits del Llagostera (a Saragossa a la Copa i en tres compromissos de Lliga), n'ha encaixat 9 i valora l'actualitat del seu equip després d'encaixar un mal resultat que manté els gironins a la part baixa de la taula. Segons Ratti, dissabte passat, es va «oferir un canvi d'imatge i vam demostrar que el 6-1 amb l'Alcorcón va ser un accident». El porter argentí, contra els del Bierzo, va oferir un rendiment força alt, amb aturades de mèrit davant Yuri, Berrocal i Acorán. Però la bona actuació personal va fer que les sensacions un cop acabat el partit fossin confuses:?«Vaig acabar content, però tampoc massa. Hauria estat del tot satisfet si l'equip hagués guanyat. Sé que el meu treball és evitar que em facin gols, però no ho vaig a aconseguir».

Propera parada: Bilbao

En el partit del proper dilluns davant el Bilbao Athletic, la primera victòria a domicili es presenta com una obligació. «En tots els partit sortim a donar-ho tot i treballarem al màxim durant la setmana per tornar de San Mamés amb els tres punts», confessava un Ratti que és conscient que l'equip ha de fer un pas endavant, també en defensa, perquè els bons resultats arribin i es mantinguin. «Sempre ens hem caracteritzat per tenir un bon nivell defensiu. Ens esforçarem al màxim perquè això sigui possible», valorava.

Amb les dues derrotes que sumen els llagosterencs, allò que voldrien els d'Alsina és jugar com més aviat millor per oblidar les dues desfetes, però, el proper partit no arribarà fins d'aquí a una setmana, que és quan el Llagostera visitarà Bilbao. Per a Ratti, aquesta circumstància cal revertir-la en sentit positiu i veure que «tenim més dies per preparar al màxim i posar-nos a tope». Guanyador de mena i sempre fent autocrítica, Ratti, valorava també el rentat d'imatge després del 6-1 encaixat a Alcorcón, però, la derrota davant el Ponferradina (0-1), tot i ser per la mínima, no ha estat la millor manera d'esborrar del tot el naufragi del Santo Domingo: «No me'n vaig content perquè l'equip no ha sumat. A Alcorcón vam viure una situació atípica que mai ens havia passat i les sensacions amb què em quedo és que davant el Ponferradina vam donar la cara».

Del proper partit, Ratti té clar que «ens espera un duel complicadíssim perquè ells també estan a la part baixa i en aquesta categoria tothom pot guanyar tothom. Intentarem que allà ens entrin les ocasions que no ho van fer a casa l'últim dia».

Una de les incògnites per aquesta cita és saber si René Román, que encara la recta final de la seva recuperació, estarà o no a disposició d'Oriol Alsina i tornarà sota pals després de perdre's els últims 8 partits per culpa d'una fractura al cap de l'húmer que va patir a l'estadi Carlos Belmonte d'Albacete en la quarta jornada del campionat.