Només dues victòries i quatre empats en onze jornades han acabat amb la paciència de Miguel Concepción, president del Tenerife, que ahir al matí va anunciar la destitució de l'entrenador Raül Agné. La mala dinàmica i la derrota a Lugo de dissabte passat (2-0) va acabar amb l'etapa de l'extècnic del Girona a les Canàries on hi va arribar al febrer de la temporada passada amb la missió de salvar-lo. Agné ho va aconseguir però el mal començament de Lliga l'ha condemnat. El Tenerife és 19è a la classificació a tres punts de la salvació empatat a 10 punts amb el Llagostera.

L'extècnic del Girona es va acomiadar al matí dels seus jugadors i ja no va dirigir l'entrenament. Al migdia, Agné va reconèixer durant la conferència de premsa de comiat que se'n va amb la sensació de ser «culpable» per no haver pogut treure el rendiment a la plantilla. El de?Mequinensa va dir que «acata, accepta i respecta» la decisió del club, ja que en la seva professió el que manen són «els resultats». «M'he entregat amb cos i ànima, però ho accepto», deia també. Agné va assegurar també que sempre s'ha sentit «respectat i estimat» per part del club, «el millor» on ha estat durant la seva carrera esportiva. En aquest sentit, el tècnic es va deixar anar fent una declaració d'amor al club canari. «No diré que me'n vaig sent un canari més perquè seria del gènere idiota però sí que seré un aficionat del Tenerife de per vida».

Agné, que després de la derrota a Lugo se'n va anar a Vitòria a veure l'Alabès-Albacete per estudiar els dos propers rivals del Tenerife, posa fi d'aquesta manera a la seva sisena experiència a les banquetes després de Peralada, Palamós, Girona, Recreativo de Huelva i Cadis. A Girona (dos cops) i a Cadis, com a Tenerife, també va ser destituït.

El director esportiu canari, Víctor Alfonso, va assegurar que la decisió era del president. «Mantenir-lo al càrrec era perllongar l'agonia», va dir. Alfonso, que va ser qui va fitxar Agné pel Tenerife i també abans pel Recreativo confia haver-li trobat recanvi ben aviat. La idea del Tenerife és que el nou entrenador ja pugui dirigir l'equip dissabte contra l'Alabès. Entre els noms que agraden a Serrano hi ha Toril, Anquela i Alejandro Menéndez, entre d'altres.