Diumenge farà dos mesos, al Carlos Belmonte d'Albacete, René Román, fins aleshores l'indiscutible porter titular del Llagostera, va patir una lesió que l'ha deixat fora dels terrenys de joc des d'aleshores. L'andalús, un dels homes més destacats dels blaugranes en aquest inici de temporada, va fer-se una fractura al cap de l'húmer. Moragón, primer, i Ratti en aquestes últimes jornades, han estat els encarregats de suplir-lo sota els pals, però això pot canviar dilluns a San Mamés. Com va anunciar Oriol Alsina dissabte passat, René és a punt per tornar. Té l'alta del traumatòleg des de dilluns i durant tota la setmana s'ha entrenat amb normalitat. «Estic recuperant sensacions. Potser noto una mica la ?inactivitat d'aquestes setmanes, però estic preparat per jugar», va assegurar ahir.

De moment René no sap si Alsina ja se l'endurà a Bilbao aquesta jornada o s'estimarà més deixar-li uns dies més de rodatge per tornar-li a donar l'oportunitat contra el Numància el cap de setmana següent al Nou Estadi. L'exjugador del Jaén diu que «a mi només em queda treballar com sempre al costat dels meus companys i després serà l'entrenador qui decidirà qui ha d'actuar». René admet que li va caure el món a sobre quan va saber que hauria d'estar un parell de mesos fora de combat perquè «tinc 31 anys i mai havia estat tant temps lesionat, sense jugar». Amb tot, també reconeix que «em semblava que m'ho agafaria pitjor», confessa que ha sabut posar-hi «molta paciència» i està satisfet perquè s'hauran complert fil per randa les estimacions de la baixa: dos mesos.

Com sol ser habitual quan un futbolista està lesionat, el porter del Llagostera afirma que «es pateix més veient els partits des de la barrera que no pas al camp». I més ara que l'equip blaugrana torna a passar per una mala ratxa (dues derrotes seguides) que l'han tornat a situar en llocs de descens quan semblava revifat per les victòries de prestigi contra l'Elx i el Valladolid en la lliga, i a Saragossa, en la Copa del Rei. «El partit d'Alcorcón el vaig veure amb un sentiment d'impotència, sap greu no poder ajudar», deia en referència a la golejada (6-1) encaixada a Santo Domingo fa dues setmanes.

René admet que el partit de dilluns contra el Bilbao Athletic, un rival directe que també es troba en zona de descens, pren màxima transcendència però rebutja parlar de «final» perquè segons ell «encara és massa aviat». «Qui perdi pot quedar despenjat a la zona baixa, això és cert, i no és fàcil treballar així... el que hem de fer nosaltres és tornar a ser el Llagostera solvent que vam ser la temporada passada a la segona volta», destaca.

Malgrat aquesta mala situació a la classificació, René afirma que el vestidor manté la tranquil·litat. El porter afirma que «en la majoria de partits hem ofert una bona imatge, al final els resultats es decideixen per petits detalls, i estic convençut que estem en el bon camí per obtenir resultats».

René viu la seva segona temporada al Llagostera, club que el va renovar el març passat fins al 30 de juny de 2017. Ara el porter gadità espera tornar-se a posar a punt per guanyar-se novament la confiança d'Oriol Alsina i tornar en breu sota els pals. El seu hàbitat natural.