Molts reptes i un únic camí per assolir-los: la victòria. Enfonsar un xic més un rival directe i deixar-lo quatre punts per sota, deixar a zero per primer cop la pròpia porteria coincidint amb el retorn de René Roman sota pals després de dos mesos lesionat, vèncer per primera vegada a domicili... són molts els deures que té el Llagostera aquest vespre a San Mamés (20.30 h).

El partit contra el Bilbao Ahlètic serà la primera final de la temporada. Ho serà per un simple fet. Ambdós equips es troben immersos a la zona de descens, i són plenament conscients que qui avui en surti victoriós donarà un cop de puny important damunt la taula per sortir de la zona de baix. Penúltim (Bilbao Athletic amb 9 punts), contra antepenúltim (Llagostera amb 10 punts). Guanyar no només equivaldria a no enfonsar-se, sinó que a més, en el cas del Llagostera, serviria per aconseguir allò que cerca des de fa temps, el primer triomf de la temporada ?lluny del Palamós-Costa Brava. Fins ara, la primera victòria a domicili s'ha resistit.

Després de dues derrotes seguides (a Alcorcón per 6 a 1, i a Palamós contra la Ponferradina per 0-1), els homes d'Oriol Alsina necessiten el triomf per trencar la inèrcia negativa i afrontar amb esperança i menys angoixes el futur més immediat. La consigna d'Alsina per celebrar d'una vegada per totes la primera victòria lluny de terres gironines és clara: prohibit repetir la imatge d'equip feble i sense ànima de l'últim desplaçament a Santo Domingo on els blaugrana van caure per un contundent 6 a 1. D'aquella sonada desfeta a Alcorcón, Alsina diu que "hem de millorar-ho tot perquè amb aquell joc no es pot anar enlloc". El maresmenc afegeix que "va ser el pitjor partit que hem fet a fora i respecte a la derrota contra el Ponferradina només hem de millorar l'efectivitat perquè en tots els altres aspectes vam estar molt bé". El Llagostera és ambiciós de cares a estrenar el caseller de victòries lluny de Palamós, Alsina valora l'empat però inconformista de mena, apunta que "puntuar a domicili sempre és bo, però viatgem a Bilbao amb la mentalitat de sumar-hi els tres punts. No hi ha manera que arribi el dilluns". Per fi arriba l'hora del partit. Esperant el moment d'inici del matx perquè la setmana s'ha fet eterna. Avui fa nou dies de l'últim partit de Lliga del Llagostera i la plantilla i cos tècnic tenen unes ganes boges de tornar a competir per treure's el mal regust de boca de les dues darreres ensopegades. Els bascos, com els llagosterencs, són millors a casa que a fora. Les dues úniques victòries del Bilbao Athletic han estat a San Mamés, (3-1 davant el Mallorca i 1-0 contra l'Alcorcón).

Sigui com sigui, els de Cuco Ziganda, tampoc passen pel seu millor moment. Les estadístiques parlen per si soles. El Bilbao Athletic fa sis jornades que no guanya, i només ha sumat dos punts en els seus empats sense gols contra Osca i Oviedo. Precisament, el filial basc, és amb nou gols, el segon equip de la Segona Divisió que menys gols ha encaixat fins ara després d'onze jornades de Lliga. El millor és el Saragossa amb únicament set gols en contra. De totes maneres, i a l'altra cara de la moneda, val a dir que la bona feina en defensa, no es tradueix en bons resultats en atac. Tot i disposar de nombroses ocasions, l'encert fins ara dels de Cuco Ziganda ha estat pràcticament nul, i amb només sis gols, són amb diferència l'equip menys golejador de la competició. L'entrenador dels de la Costa Brava, Oriol Alsina, preveu un duel de rivals directes "d'extrema dificultat" contra un Bilbao Athletic "que voldrà tenir la pilota i que si analitzem els quilòmetres que fan són el segon equip que més corre de la categoria". Alsina confia fer valer l'experiència dels seus futbolistes davant la joventut dels joves del planter basc. "No és fàcil gestionar qui deixem a fora però prefereixo poder triar i remenar".

Amb la infermeria cada vegada més buida, tret de la lesió d'última hora de Chumbi, que amb la fractura d'un dit de la mà esquerra avui serà baixa, en les pròximes setmanes, el cos tècnic llagosterenc haurà de deixar futbolistes fora de les convocatòries, unes decisions difícils però que cal fer i Alsina les valora positivament perquè "tenir una plantilla gran ens ha anat perfecte i ens ha permès, per exemple, passar dues eliminatòries de Copa", o com diu el d'Arenys de Mar, "utilitzar d'altres recanvis perquè en ocasions hem tingut sis o set baixes". El Llagostera té les baixes del defensa Ruymán i el davanter Chumbi, en canvi, David Querol, Eloy Gila i René són les principals novetats, mentre que Alberto Escassi i Jesús Imaz també queden fora per lesió.