«Molt content de poder entrenar amb els meus companys tan sols quatre dies després de l'operació», escrivia ahir al vespre al Twitter el davanter del Llagostera Chumbi. El jugador havia hagut de passar pel quiròfan de manera inesperada divendres passat a la Clínica Bofill de Girona per ser intervingut d'una fractura en un dit de la mà esquerra que s'havia fet en l'entrenament, i va ser una de les moltes baixes dels blaugranes dilluns a San Mamés. Ahir a la tarda va poder treballar amb normalitat a Palafrugell amb el grup que no va jugar contra el Bilbao Athletic i tot fa pensar que podrà estar a disposició d'Oriol Alsina pel trascendental duel de diumenge al Nou Estadi contra el Numància.

El tècnic, després d'encaixar a Bilbao la tercera derrota seguida i veure com el Llagostera queia a la cua de la classificació, va lamentar les baixes per lesió que acumula cada jornada. A San Mamés no va poder comptar amb Imaz, Juanto ni X, a banda de Chumbi. D'aquest grup de futbolistes, qui té més opcions de poder jugar el proper cap de setmana és l'exatacant de l'Albacete. És més, no seria gens descartable que pogués formar en l'onze titular.

La derrota contra el filial de l'Athletic ha fet decaure els ànims al Llagostera, que necessita fer-se molt fort a casa per recuperar allò que no suma a fora. Els blaugranes són l'equip més golejat de la categoria amb 20 gols en contra, uns números que comparteixen amb l'Almería, els dos equips que ocupen la cua de la classificació. A més a més els d'Alsina són el pitjor conjunt a domicili al costat del Bilbao Athletic, tots dos tan sols han sumat 1 punt de 18 en joc lluny dels seus estadis. Però no s'acaben aquí els preocupants números dels del Gironès, pel que fa als gols encaixats lluny de Palamós també és l'equip que més en rep, un total de 13 gols en contra, els mateixos que el Tenerife.

L'únic resultat positiu del Llagostera lluny de la Costa Brava va ser l'empat a dos en el derbi a Montilivi davant el Girona. A Bilbao s'hi va encaixar la tercera derrota consecutiva i la cinquena de la temporada a domicili, uns escenaris on els futbolistes d'Oriol Alsina es veuen incapaços de sortir-hi amb els tres punts sota el braç. Els desitjos del tècnic maresmenc no es van complir tampoc a la Catedral i davant el filial de l'Ahtletic Club els gironins van tornar a encaixar gols, una circumstància que sempre s'ha repetit al llarg dels dotze partits que porten disputats en lliga.

La golejada patida a Santo Domingo (6-1), va ajudar molt a engreixar unes xifres de gols en contra d'allò més preocupants i que converteixen al Llagostera en l'equip més golejat a domicili juntament amb el Tenerife (13). Ni l'esperat retorn del porter gadità René Román després de vuit jornades d'absència ni l'esperançador penal que va aturar al minut 73 a Guarrotxena va servir de revulsiu per a un bloc que en aquest inici de curs s'ha tornat a acostumar a viure en les posicions de descens.