Quan un entrenador veu com els seus jugadors segueixen al peu de la lletra les seves instruccions, es pot donar per satisfet. I més, si el resultat acompanya. Si fa no fa, el que li va passar aquest cap de setmana a Oriol Alsina. Divendres, reclamava intensitat i fam als seus; els demanava calcar els inicis dels partits contra Elx o Valladolid. Així va ser. El Llagostera va passar per sobre el Numància de bon inici i va signar una més que correcta primera meitat, tot i acabar patint. 2-1 final i Alsina ben satisfet. "És una victòria balsàmica", deia el maresmenc, qui havia vist una victòria "merescuda" dels blaugrana, que havien estat "molt bé" al primer temps, generant "moltes ocasions" i que només "la por de guanyar" els havia fet recular al tram final tot i jugar amb un home més.

Per Alsina, l'equip s'havia "deixat la vida" i la majoria dels seus jugadors van "recuperar" ahir contra el Numància "la seva millor versió" per fer, en definitiva, "un bon partit". "Hem treballat moltíssim, però també hem patit i crec que immerescudament. Hem sigut molt superiors al primer temps i bastant al segon", valorava. Tot i que al tècnic i hauria "agradat mantenir la porteria a zero", no va amagar que el 2-1 era un resultat ideal: "Prefereixo guanyar encara que ens marquin que empatar sense gols".

Preguntat per les dues accions en què Chumbi va caure a l'interior de l'àrea, Alsina va considerar "penal" totes dues jugades. Precisament va elogiar el rendiment del davanter murcià. "Ha lluitat cada pilota, ha tret moltes faltes o s'associa molt bé amb Juanjo", va dir d'ell, abans d'elogiar Escassi: "És molt regular, té recorregut, aporta una dosi d'agressivitat important i no li falta qualitat". Tot i no escapar del descens, es va felicitar per "retallar la distància" amb el descens i va recordar que "l'assignatura pendent encara és guanyar a fora". Per aprovar l'examen, el ?diu?menge el Llagostera visitarà el Nàstic, un vell conegut: "Per a mi és com un partit més, amb tres punts en joc com en qualsevol altre. A més, no viatjarem perquè és un rival català.

Arrasate, molt crític

L'alegria d'Alsina contrastava, i molt, amb la resignació de Jagoba Arrasate. El de Berriatua parlava de "dos temps molt diferents" en els que el seu Numància havia estat "com el dia i la nit", i es mostrava molt crític amb la primera meitat dels sorians. "Hem entrat molt malament al partit i el Llagostera ens ha superat en tot durant moltíssims minuts. Sabíem que era un equip intens, sobretot quan juga a casa, però regalant tants minuts és difícil guanyar. Concedint tantes ocasions, passa el que passa. Si un equip no és contundent a fora, no hi ha res a fer".