Per què a Tarragona, un any i mig després, encara no han passat pàgina del «play-off» que van perdre contra el Llagostera?

Aquella tarda del 21 de juny de 2014 va ser molt difícil per a nosaltres, tant en l'aspecte esportiu, perquè les coses no ens van sortir bé i no vam pujar, com social, perquè no vam rebre el millor tracte que esperàvem per part del Llagostera. Però el temps ha passat i crec que és el moment de passar pàgina d'aquell episodi.

El partit de diumenge serà tan calent com els d'aquella eliminatòria d'ascens?

Per al Nàstic és un partit de màxima rivalitat esportiva i prou. Tenim l'espina clavada d'aquell partit a Llagostera. La veritat és que s'havia escalfat molt tot el que el va envoltar, i això és culpa de tots. Però a nosaltres no ens va agradar, per exemple, una fotografia amb els jugadors del Llagostera asseguts a les escales de la tribuna al·legant que no els havíem donat lloc. No va ser així. Nosaltres tenim la tribuna venuda en un 90% i en un partit com aquell no era fàcil col·locar 15 persones juntes, amb la qual cosa les vam haver de separar. Tothom estava col·locat a tribuna. Quan vam anar a Llagostera els directius del Nàstic vam haver de comprar les entrades perquè només teníem cinc invitacions. Després, el que va passar durant el partit, tots ho recordem, no va ser un camí de roses, precisament.

La promoció del partit, amb la campanya «Venvinguts», deixa clar que per a vostès no és un partit qualsevol.

En principi nosaltres volíem fer una campanya simpàtica, divertida, amb un to irònic, i mai pensant en cap vessant violenta. Que potser ens hem equivocat? Possiblement. Li puc assegurar que no hi ha hagut cap mala intenció i, fins i tot, el cartell del partit el vam passar a la Lliga, que no hi va veure res en contra. Vídeos de campanyes com la nostra n'han fet el Barça, el Leganés, l'Alcorcón, el València... buscant fer una cosa simpàtica, divertida i irònica.

Temen haver ferit sensibilitats amb aquesta campanya?

Mai de la vida hem volgut ferir ningú. Insisteixo, nosaltres mai hauríem volgut fer res per generar violència, i menys en el món en què vivim i després dels atemptats de divendres a París. Per a nosaltres són tres punts molt valuosos que ens poden deixar a la part alta de la classificació, en una zona molt tranquil·la, i és el que anirem a buscar. I punt. Ara bé, les relacions amb el Llagostera no són bones? Evidentment que no ho són. Jo em trobo amb la presidenta a Madrid i la saludo i ella em saluda, com persones educades que som, però a partir d'aquí, no hi ha més relació.

Canviaria alguna cosa de la campanya si ara l'hagués de tornar a plantejar?

Possiblement ara no la faríem. Agradi o no agradi és un partit amb morbo i ens va semblar addient buscar una campanya irònica i divertida per promocionar-lo. El Girona-Lugo també devia tenir morbo, no, fa uns dies? Suposo que la gent no devia pas aplaudir el Lugo quan va sortir al camp. El que va passar el dia del Lugo segur que es quedarà clavat per sempre al Girona. En canvi, després els va eliminar el Saragossa i no va passar res, perquè es va perdre al camp. Per a nosaltres el Nàstic-Llagostera, ara, representa el mateix sentiment que pot tenir el Barça quan juga amb el Madrid o l'Espanyol quan s'enfronta al Barça. I això entra dins l'esport, també hi ha d'haver un component de passió, que no de violència.

Quan dilluns denunciava que els van «maltractar» i que el Llagostera havia tingut una actitud «antiesportiva», a què es referia?

En l'aspecte social, no ens va agradar el tracte que va rebre l'afició del Nàstic; en l'esportiu, no vam tenir sort amb l'arbitratge. L'afició del Nàstic ha viatjat a molts camps i mai ha tingut cap problema. Hem jugat play-off amb el Sestao i les dues aficions s'han acabat aplaudint, i la temporada passada vam anar a Osca en l'eliminatòria directa d'ascens amb la màxima cordialitat. En aquell partit de Llagostera hi va haver moltes coses... Si hi havia tants problemes per les entrades, com és que el dia del partit encara se'n venien a la taquilla? Però no vull escalfar-ho més...

Vol dir que el Nàstic, un exprimera d'una capital de província, no va infravalorar el Llagostera, un equip de poble?

No, no, no, de cap manera. Tots érem conscients que ells teníen voluntat de pujar i nosaltres també. Li puc assegurar que no el vam infravalorar en absolut, al Llagostera. Teníem l'equip motivat al màxim i sabíem que ells havien fet una campanya extraordinària. Ara, dit això, tenim una espina clavada des d'aquell dia. Amb el Girona, per exemple, hi hem jugat moltes vegades, ells han vingut aquí aquest any en Lliga i Copa i la cordialitat ha sigut màxima, i quan hem anat a Montilivi els nostres aficionats han dinat amb els d'allà. El Girona com va rebre el Lugo ara fa un parell de jornades, després del que va passar l'any passat? Emprenyats, oi? No els van pas posar una catifa, perquè no estaven contents de l'actitud que van tenir els seus jugadors ni de com va anar tot. Jo vaig veure aquell partit on es jugaven l'ascens i em va fer molta pena que no ascendissin, perquè sé el que és jugar a Primera i tinc amics i família a Girona.

Què demana als seus aficionats de cares al partit?

Els demano violència zero, que donem exemple i demostrem que l'afició del Nàstic ha sigut i és exquisida sempre. Hem jugat partits importants i ens ha anat bé, i ens ha anat malament, però mai hem perdut els papers. Mai no ha passat res ni ha de passar res i sota la meva responsabilitat li asseguro que així serà.

Esperen la millor entrada de la temporada al Nou Estadi?

Possiblement hi hagi la millor entrada de la temporada. Pensi que nosaltres tenim uns 6.000 socis i, per tant, depenem de si vénen o no. Calculo que poden anar al partit uns 8.000 espectadors. Aquesta temporada el màxim han sigut uns 7.000, hem tingut partits amb 6.500, 6.000, 5.000...