A fora de casa ja és sabut que la cosa no rutlla. La demostració més evident és que el Llagostera encara no ha estrenat el caseller de victòries a domicili. L'últim exemple es va viure al Nou Estadi de Tarragona, on els del Gironès pràcticament no van oposar resistència a la victòria del Nàstic (2-0). A partir de la setmana vinent i amb els dos partits a l'horitzó que esperen als d'Alsina (a Oviedo i a Còrdova) ja s'intentarà posar remei a aquesta deficient; avui però davant l'Osca, tots els esforços estaràn centrats en mostrar la bona imatge que ofereixen els blaugrana a Palamós. Ahir, en el darrer entrenament realitzat a l'escenari del matx, l'entrenador del Llagostera, Oriol Alsina, va explicar que el fet de no vèncer a fora fa augmentar la pressió de fer-ho a casa "sobretot pel que fa a la classificació". "A casa encarem els partits amb molta confiança i aquesta quedaria reforçada si guanyéssim a fora", assegura el tècnic.

Acostumats a viure a la vora del precipici. Oriol Alsina va explicar que el seu equip a diferència d'altres grans de la categoria que es troben a la part baixa com l'Almeria, el Mallorca, l'Albacete o Valladolid, no viu amb angoixa la seva posició a la classificació. "Al Llagostera no tenim aquella pressió o sensació que si no guanyes poden passar coses i aquesta tranquil·litat és bona per al futbolista". A més a més, afegeix Alsina, "les finals ens van bé" en referència al transcendental duel d'avui contra l'Osca. El conjunt aragonès (18è amb 16 punts) és un rival directe que es troba a poca distància del Llagostera (21è amb 13 punts). Per tant, els tres punts d'avui són clau a l'hora de no despenjar-se i veure, en el cas de victòria aragonesa, com els homes de Tevenet s'allunyen a sis punts. Pel partit d'avui Alsina té les baixes de Fran Cruz i Escassi, sancionats i no pot recuperar Emilio Sánchez. A més a més, Ruymán segueix lesionat. En canvi, Juanto Ortuño s'ha recuperat i podria reaparèixer.

Maldecaps a la defensa

Hi ha alternatives a Fran Cruz perquè hi ha fons d'armari. El defensa andalús és una de les baixes d'aquesta tarda a les files dels blaugrana per la cinquena groga, que va veure a Tarragona. Tot i la importància de l'ex-Còrdova a l'onze titular, Alsina assegura tenir alternatives. En aquest sentit, el tècnic recupera Chus Herrero, que tot just ahir es va entrenar amb el grup, i també pot comptar amb Jorge García a més a més d'homes com Tito i Aimar que es poden adaptar a la posició de central.

Les sensacions del Llagostera quan juga de local o ho fa lluny de la Costa Brava, són a les antípodes. Si quan juga de visitant l'u a la travessa és una aposta segura, quan els d'Alsina actuen a casa l'1 o la x agafen molta força. Guanyar a domicili s'ha convertit en la principal meta dels gironins i la segona és la de no encaixar gols. "A veure si d'una vegada per totes podem mantenir el zero a la nostra porteria perquè això només ho hem aconseguit en una ocasió", reclama Alsina, que recorda que això " garanteix com a mínim un punt".

El rival d'aquesta tarda fa tres partits que no guanya i també, com el Llagostera té urgències. Segons Alsina el conjunt aragonès destaca per ser un bloc "compacte i difícil de batre". El tècnic destaca jugadors com Mérida o Machís que són "top" dins la categoria tot i que l'Osca en subratlla sobretot "el grup, tenen qualitat i la combinen amb sacrifici". Els aragonesos arriben sense els dos centrals titulars Carlos David i Íñigo López, sancionats. Ahir el TAD va refusar l'últim recurs de l'Osca perquè Íñigo López pogués jugar. Tampoc hi serà el porter Leo Franco ni el davanter costa-riqueny Jonathan Moya, lesionats.

Pendents de la Copa

El partit de la Copa de dimecres vinent davant el Deportivo no fa nosa a Alsina. Tot al contrari. Interessa passar ronda per prestigi esportiu, social i econòmic. El tècnic dels gironins va assegurar que el partit de dimecres davant els gallecs motiva i molt els seus futbolistes. "A més a més tindrem quatre dies per recuperar-nos i si no tenim lesionats podrem donar minuts als menys habituals". Com es pot veure en els cartells promocionals a Palamós i rodalies hi ha ganes de veure un Primera. Al cartell que circula per diferents poblacions anunciant el Llagostera-Deportivo de dimecres s'hi pot veure la fotografia d'exjugadors d'aquell SuperDépor com Bebeto, Rivaldo, Makaay o Fran... "No sé quan temps fa que no es juga un partit oficial de Copa del Rei davant un Primera a Palamós i ens fa moltíssima il·lusió". De moment, Alsina explica que "el ritme d'entrades i l'interès de l'aficionat és bo"