Abans de tornar a centrar tots els seus pensaments a intentar veure com redimonis s'ho pot fer l'equip per vèncer d'una vegada per totes lluny de Palamós, el vestidor del Llagostera comença avui mateix a canviar el xip per centrar tots els seus esforços i energies a fer-la grossa a la Copa del Rei, una competició en la qual donar la campanada és una de les seves especialitats. Aquest dimecres hi ha cita, i de les grosses: l'anada dels setzens de final contra el Deportivo de la Corunya. Després de deixar fora de circulació dos equips de la mateixa categoria com ho són l'Albacete (2-1) i el Saragossa (1-2), els llagosterencs estan decidits a seguir fent història tot intentant eliminar un Primera com ho és el Deportivo de la Corunya, un equip històric al futbol estatal. El duel serà a partir de les 8 de la tarda i els blaugrana esperen poder sumar un resultat que els permeti viatjar a Riazor, dues setmanes més tard, amb opcions.

Qüestionat per les possibilitats de seguir endavant a la Copa o, com a mínim, de plantar cara a un històric com és el Deportivo, el porter René Román demostrava el dissabte que al vestidor hi ha l'ambició suficient per intentar donar la sorpresa. "Per què no podem eliminar el Deportivo? Tenim una plantilla àmplia, de qualitat i competitiva", declarava l'andalús, que té molt clar que els gallecs ho poden passar malament a Palamós si els d'Alsina són capaços de mostrar la seva millor versió. "Som un equip lleig de jugar. Estic segur que un Primera Divisió no es sentirà gens còmode al nostre estadi. Cal jugar les nostres cartes i, si ho fem, estic convençut que patiran".

De nou, porteria a zero

A banda de la Copa, a la Lliga el Llagostera torna a somriure. Com a mínim, de manera momentània. A fora no rutlla, però a casa funciona i dissabte ho va demostrar contra l'Osca. Gràcies, en part, a una bona defensa. 83 dies després, l'equip va tornar a deixar a zero la seva porteria, una de les peticions més requerides d'Oriol Alsina. L'última vegada que els blaugrana no havien encaixat havia estat el 6 de setembre, en el duel de la tercera jornada amb l'Alabès. Es posava així punt i final a 13 jornades seguides encaixant (11 a la Lliga i dues eliminatòries a la Copa). El porter gadità René Román, que dissabte va disputar el seu quart partit després de la lesió, es va convertir en una peça clau i en un malson per als davanters de l'Osca. "Per fi hem aprovat l'assignatura pendent de deixar la porteria a zero després de tantes jornades", deia René, satisfet per partida triple: les seves intervencions van resultar decisives per explicar la cinquena victòria llagosterenca a la Lliga; per segon cop no rebia gols: i sobretot perquè l'equip assolia els tres punts en una final camí de la salvació. "La igualtat a la Lliga és màxima i la clau és no relaxar-nos", comentava el gadità.

René també va comentar la surrealista situació que va viure quan el col·legiat Eiriz Mata va fer repetir fins a tres ocasions el llançament d'un penal per suposada invasió de l'àrea abans del xut de Luis Fernández. Afortunadament, el penal vàlid va anar a parar als núvols. René reconeixia que no s'havia trobat mai en una situació com aquella: "una vegada me'n van llençar dos, però mai tres".

Dos desplaçaments seguits

Amb 1 punt a fora de 21, el Llagostera té ara dues oportunitats per intentar esmenar aquesta mala dinàmica, tot i que no ho tindrà gens fàcil. Fins ara el Llagostera ha jugat set partits a domicili i la victòria s'ha convertit en una missió impossible (només ha empatat a Montilivi). Els d'Alsina tenen a partir d'aquest cap de setmana dues oportunitats i l'obligació d'estrenar el compte de triomfs lluny de la Costa Brava per intentar escapar del descens. Oviedo i Còrdova són els dos propers rivals. "Ja toca sumar quelcom positiu a fora perquè l'escenari ideal seria marxar de vacances de Nadal fora de les últimes posicions de la taula", declarava el porter.