"Hi tenim molt a guanyar i poc a perdre perquè som l'equip petit. Per tant, cap pressió per al Llagostera", assegura Oriol Alsina. El duel contra el Deportivo de la Corunya és un premi que els blaugrana volen gaudir però sense renunciar a res. Així que com diu Alsina "a competir i a veure què passa". El Llagostera té aquesta vespre una nova cita amb la història. No passa cada dia que un club de la modèstia dels gironins tingui l'oportunitat d'enfrontar-se en competició oficial davant d'un Primera com el gallec. El Llagostera reviurà aquells setzens de final que van jugar l'any 2012 davant el València en un partit d'anada marcat pel diluvi que va caure al Municipal. Després de l'entrenament matinal ahir realitzat a l'escenari del partit, Alsina va explicar quin és l'objectiu del seu equip davant el Dépor. "Volem competir al màxim nivell per sortir de Palamós amb opcions que l'eliminatòria es pugui decidir a Riazor".

L'estadi Palamós-Costa Brava assegura més possibilitats d'èxit. Alsina creu que "a casa estem competint bé, fins i tot quan vam perdre contra el Ponferradina. Per tant, si juguem amb la mateixa intensitat, ganes, il·lusió i agressivitat esportiva podem fer coses molt grans". Evidentment que el Deportivo imposa respecte però, de por, gens ni mica. El conjunt gallec ocupa la cinquena posició a la Lliga BBVA i, segons Alsina, "juga molt bé". "Té una plantilla supercompetitiva i em fa gràcia haver llegit que no venien set titulars quan tenen vint-i-escaig més titulars", diu.

El club llagosterenc ha fixat les entrades a preus assequibles per tal que l'afició respongui davant "un dels grans, el Súper Dépor", com recorda Alsina. Millorar els 1.148 espectadors de dissabte passat davant l'Osca i sobretot els 812 de l'eliminatòria copera davant l'Albacete és el repte. Com van reclamar molts dels seus futbolistes en acabar el partit de dissabte passat, el tècnic també espera que el soci i aficionat llagosterenc s'apropi a l'estadi per animar els seus jugadors."Esperem que vingui molta gent perquè és una eliminatòria només comparable a la viscuda a Llagostera contra el València". I és que per al maresmenc, "no s'hi val dir sóc del Llagostera davant de la tele; han de venir aquí i ajudar-nos a fer una nova gesta".

Els atractius, l'entitat i història que presenta el rival són un bon reclam perquè l'estadi palamosí presenti la millor entrada de la temporada i, per això, Alsina espera que la gent "no es freni perquè el fan a la tele. Això s'ha de viure a casa i d'aquí a uns anys recordar que hi érem". A més a més, el tècnic del Llagostera afirma que les entrades "és impossible que puguin ser més barates. És un regal poder veure a un rival que jugaria a Europa". Alsina assegura no estar decebut per les fluixes entrades tot i que sí que li agradaria que vingués més gent.

L'equip titular

Alsina va avançar que l'onze que saltarà pot variar respecte del de l'últim partit a la Lliga. "Tenim l'onze perfilat i volem soprendre el rival amb els jugadors que utilitzarem". En aquest sentit, les úniques baixes segures que hi ha per a avui són les dels lesionats Ruymán Hernández i Emilio Sánchez. Del rival, Alsina reconeix que els jugadors del Dépor tenen més qualitat i millor estat físic que els nostres, per això són de Primera". Ara bé, adverteix que del Llagostera sortirà "un onze competitiu, amb ganes i molta il·lusió". Masó i Juanjo, sancionats per jugar diumenge a Oviedo, tenen tots els números de ser titulars.

El factor psicològic va per lliure en partits com el d'avui. Així ho reconeixia ahir Alsina, que confessava que aquest matx és "és el més fàcil de preparar de tota la temporada perquè els jugadors estàn ultramotivats". El Llagostera arriba a aquesta eliminatòria de setzens de final després d'haver-se desfet de l'Albacete (2-1) i del Saragossa (1-2). Alsina espera que sigui el de tornada a Riazor el partit més complicat de la temporada i no pas el d'avui. "Seria un bon senyal". En aquest sentit, el tècnic nega que la Copa arribi en mal moment per a l'equip, que està centrat a sortir de la zona de descens de Segona A. Oriol Alsina admet que la Copa del Rei no els molesta gens ni mica. "És una oportunitat històrica de créixer a tots nivells. És superimportant. Tot just és la quarta participació que fem i no hem d'oblidar que el premi de jugar contra el Dépor és valuós però si els eliminem encara ho serà més"