La jugada més estranya del partit, que va acabar beneficiant el Llagostera, es va produir al minut 55. Imaz va cometre un penal discutible, amb el resultat ja de 2-0 a favor dels blaugranes, que hauria pogut donar vida a l'Osca, però els visitants van ?desa?profitar l'ocasió en un xut des dels 11 metres que es va haver de repetir dos cops.

Luis Fernández, que acabava de sortir al terreny de joc, va agafar la responsabilitat. El jugador va marcar i René va xutar amb ràbia la pilota perquè el 2-1 era sinònim de patir per la victòria. No obstant, l'àrbitre, Eiriz Mata, el mateix del dia de l'ascens contra el Nàstic, feia repetir el llançament al·legant que havien entrat futbolistes a l'àrea abans d'hora (tres de locals i un del conjunt aragonès).

El mateix Luis Fernández agafava la responsabilitat davant les protestes dels seus companys a l'àrbitre. En aquest segon xut René va endevinar les intencions del rival i li va aturar el penal. Però novament, Eiriz Mata va veure com entraven jugadors a l'àrea abans d'hora i, amb tota la tranquil·litat del món, va dir que la pena màxima s'havia de repetir per segona vegada.

Aquest cop van ser els gironins els que van protestar al col·legiat davant la incomprensió dels dos entrenadors. Alsina va assegurar en roda de premsa que "si ha fet repetir el penal és perquè alguna cosa malament hauran fet els jugadors". Luis Fernández, que havia anotat el primer i errat el segon, va tornar a agafar les responsabilitats per xutar per tercera vegada, aquest cop amb molts dubtes i davant d'alguns ?com?panys que s'havien ofert a rellevar-lo. A Fernández li van pesar les cames i va enviar als núvols el tercer i definitiu xut des dels 11 metres, desaprofitant l'ocasió de retallar distàncies. Va ser "el penal més llarg del món" mai vist al Nou Estadi de Palamós.