El Llagostera acabarà l'any sense haver guanyat cap partit fora de casa des de principis de temporada. Els gironins van encaixar ahir la setena derrota lluny de Palamós, on només han sumat 1 punt de 27 possibles. Contra el Còrdova, com ja va passar la setmana anterior a Oviedo (2-1), l'equip d'Oriol Alsina no mereixia perdre però al final els andalusos van fer valer la seva condició de líder per endur-se el triomf.

La contundència a l'àrea rival en les poques ocasions de gol que hi va haver durant el partit va ser un cop més la principal diferència entre els dos equips.

Això i dues decisions arbitrals abans del primer gol local que podrien haver canviat l'evolució de l'enfrontament. Més enllà de polèmiques, el Llagostera va sortir al Nuevo Arcángel valent i sense complexos ja des de l'alineació, amb un plantejament inèdit fins ara. Oriol Alsina va fer un nou gir a la seva pissarra introduint quatre canvis a l'onze inicial respecte de l'última jornada.

El tècnic va decidir reforçar el centre del camp fent jugar junts a Albert "Tito" Ortiz, Pitu Comadevall i Alberto Escassi formant un trivot per primera vegada aquesta temporada. La baixa per lesió de Juanjo Expósito la va suplir Benja. Amb això els gironins van dominar els primers minuts del partit anul·lant als organitzadors del Còrdova, en alguna jugada fins i tot pressionant la sortida de pilota a l'àrea rival. El sistema 4-1-4-1 va donar equilibri, creant superioritat al mig, mantenint les línies juntes i alliberant als homes de banda. Això va sorprendre al conjunt andalús, i va estar a punt de donar els seus fruits abans del primer quart d'hora, quan Jesús Imaz podria haver avançat a la Unió Esportiva Llagostera-Costa Brava després d'una arribada per banda esquerra de Masó.

El lleidatà va xutar fluix a les mans del porter Razak. Els locals van respondre en la jugada següent a través de Xisco Jiménez que no va encertar amb una rematada de cap que va trobar a René Román ben col·locat. A partir d'aquest moment el Còrdova va fer un pas endavant, especialment per les bandes, molt participatives durant tot el partit.

Al minut 20 va arribar la primera acció polèmica que va reclamar el Llagostera, per un cop de colze a Imaz a l'interior de l'àrea que l'àrbitre no va sancionar. Demanaven penal. Als 30' i amb empat a 0 al marcador, el col·legiat va marcar servei de porteria en una jugada en que els gironins demanaven córner després que la pilota rebotés a les cames d'un defensor. En la continuació i després d'una gran acció personal de Fidel, Xisco Jiménez va avançar al Còrdova. Aquest gol va fer més mal en l'aspecte anímic que en el plantejament. Una vegada més l'equip era millor que el rival però encaixava gol en la primera arribada clara a la porteria. Amb avantatge al marcador el conjunt de José Luís Oltra es va llençar a l'atac amb més ambició que intenció i malgrat intentar-ho no va disposar d'arribades clares. Amb els gironins defensant dins l'àrea qualsevol intent per sortir al contra atac a través de Benja quedava neutralitzat per la superioritat numèrica de la defensa rival.

La segona part va començar igual que la primera. Bons minuts inicials del Llagostera que va estar a punt d'empatar mitjançant una rematada d'Aimar Moratalla que la defensa local va salvar sota pals. Van ser els millors minuts del conjunt gironí. A falta de mitja hora Alsina va fer el primer canvi donant entrada a Giva per Rios i el partit va entrar en una fase d'anades i tornades. Sense ordre en el joc el partit es va trencar, i cap dels dos equips va ser capaç de recuperar el control. Aquí va tornar a aparèixer René aturant un xut creuat, novament de Xisco. El Llagostera va seguir arriscant.

A falta d'un quart el tècnic va substituir Fran Cruz per Chumbi, deixant l'equip amb defensa de tres. Les intencions d'aquesta substitució van durar 4 minuts, el temps que va passar fins que l'àrbitre va expulsar Aimar Moratalla per doble targeta groga després d'una dura entrada a Luso. Amb inferioritat Alsina va posar la resta fent entrar a Jordi López en lloc de Chus Herrero i el Llagostera es va bolcar a l'atac. A la contra el Còrdova va estar a punt de sentenciar però Pedro Rios va xutar desviat. A la desesperada i apoderat per la impotència Giva va deixar l'equip amb 10 després d'una lletja entrada a un contrari. El gol de Victor Pérez en un contraatac en l'últim minut del partit va acabar de fer un pèl més dura la derrota del Llagostera.

Diumenge (17.00 h) al Palamós-Costa Brava, el Llagostera intentarà retrobar-se amb la victòria i seguir fent-se fort a casa després de dues derrotes consecutives a domicili (Oviedo i Còrdova), en el que serà el darrer partit dels d'Oriol Alsina aquest any 2015, on la victòria serà clau per no arribar a l'aturada de Nadal amb més pressió de la necessària.