Dimarts abans de viatjar a Riazor, Oriol Alsina va valorar les possibilitats d'eliminar el Deportivo de la Corunya dient que era "com la pel·lícula de Tom Cruise, una missió impossible". En la prèvia del matx davant el Mirandés, els llagosterencs tampoc han deixat les connotacions cinematogràfiques de banda. Aprofitant l'estrena del film Star Wars: el despertar de la força els encarregats del club gironí de publicitar el partit davant el Mirandés han vestit Jordi Masó amb una espasa làser per representar la importància de lluitar com autèntics guerrers en l'últim partit de l'any. La d'avui, potser no serà una guerra entre futbolistes catalogats d'estrelles, però sí, una batalla entre dos equips que fan de la intensitat i la lluita per cada pilota les seves millors armes. Així ho pensa i creu, Oriol Alsina, que elogia el Mirandés dient que es tracta d'un dels conjunts "més intensos de la categoria amb un tècnic, Carlos Terrazas, al qual admiro molt perquè treballa de manera incansable i extrema". Alsina té molt complicat poder comptar aquesta tarda amb Juanjo Expósito i Emilio Sánchez mentre que amb Eloy Gila i Ruymán són baixes segures per lesió i Aimar i Giva tampoc hi seran per sanció. En canvi els gironins sí que recuperen recuperen Chumbi, Benja, Escassi i Fran Cruz. En aquest sentit, el tècnic estudia si fer servir el 4-1-4-1 dels darrers partits i mantenir Jordi López a l'equip després de la bona actuació a Riazor.

El Llagostera encara l'últim partit del 2015 havent dit adéu a la seva participació a la Copa del Rei després de caure eliminats a Riazor. Tot i això, Alsina assegura que moralment arriben al partit "superbé". "L'empat a la Corunya va ser un resultat extraordinari sense oblidar que en l'últim partit de Lliga a Córdova vam acabar tancant a la seva àrea el líder". Com a conclusió, el tècnic dels blaugranes es pregunta "si vam apretar i posar en problemes tot un Dépor, per què no podem guanyar el Mirandés?". De l'adéu de la competició del KO, Alsina va valorar que "particularment hauria preferit seguir endavant perquè si posem a la balança les coses positives i negatives guanyen les positives". Un d'aquests aspectes beneficiosos, segons el tècnic del Llagostera, és que la Copa ha permès veure jugadors amb menys minuts els quals "han sortit molt reforçats com és el cas de Jordi López i que demanen i s'han guanyat la seva oportunitat a la Lliga".

Del rival d'aquesta tarda, Alsina destaca que "el Mirandés ve d'eliminar un Primera Divisió com és el Màlaga i tot i servir-li l'empat va anar a buscar la victòria demostrant la seva ambició". Segons l'entrenador maresmenc, "el Mirandés sempre està ben col·locat, fa una pressió absoluta, no et deixa espais i caldrà ratllar al nostre màxim nivell si volem guanyar". El conjunt burgalès té ?l'única baixa del centrecampista Fran Carnicer, amb problemes al genoll.

A Palamós les coses rutllen més bé però el dèficit a fora hi fa molt perillosa qualsevol ensopegada. Alsina és conscient que sortir de les posicions de descens passa per fer-se forts a casa, com està passant fins ara, però també per sucar quelcom a domicili. Referent als bons números com a local, Alsina diu que "casa perdrem partits i això ens obligarà a guanyar-ne a fora". "La Lliga de Segona A és molt llarga amb 42 partits però volem seguir mostrant-nos forts a casa", va afegir.

Els gironins volen aconseguir la sisena victòria del curs, totes fins ara a casa, un factor clau per tancar ?l'any amb un nou triomf davant l'afició és el suport del jugador número 12. Segons Alsina, l'empenta de l'aficionat blaugrana ha de ser cabdal. "La seva ajuda és decisiva. Estem molt agraïts dels que no fallen mai però la gent de la zona hauria de fer un esforç perquè més públic equival a més possibilitats".

El Llagostera, amb una victòria, sumaria 19 punts, els mateixos que el Girona i el Mallorca, a l'espera del que facin avui Albacete i Osca, que també tenen aquests guarismes. El gol average mantindria segurament l'equip blaugrana en descens, però amb els mateixos punts que marquen la permanència. I el 2016 s'obrirà amb una final a Almeria al camp d'un rival directe per mantenir la categoria.