El 2016 es presenta ple de reptes per al Llagostera en la seva segona temporada a la categoria de plata. Immersos en posicions de descens des de pràcticament el començament de Lliga, els blaugrana encetaran l'any nou dissabte a Almeria en un partit d'alt voltatge. Un duel entre dos rivals, ara mateix, directes i en què els tres punts tenen un valor d'allò més important. I és que el conjunt andalús és, després de 18 jornades, el cuer de la categoria amb 14 punts mentre que el Llagostera és 20è amb 17, a dos de la salvació que marca l'Ablacete amb 19. El partit al Juegos del Mediterráneo es presenta d'aquesta manera com una autèntica final en l'aferrissada lluita per fugir de les posicions de descens. Una final que arriba tot just en el primer partit de l'any, una cita en què el Llagostera acostuma a somriure. De fet, en les últimes deu temporades ha aconseguit vuit victòries i només dues derrotes. Això sí, les desfetes s'han produït els darrers anys.

El matx a Almeria és transcendental. Un bon resultat a terres andaluses ompliria de moral els gironins i, de passada, enfonsaria encara més un rival que estrenarà el seu tercer entrenador del curs, Néstor Gorosito, després de Sergi Barjuan i Joan Carrillo. L'Almeria, de la seva banda, veu el partit com una plataforma de llançament a la taula de classificació i confia començar amb bon peu el 2016. Els andalusos han tancat un 2015 per ?oblidar en què van baixar de Primera a Segona A i l'acaben com a cuers de la categoria de plata. En les seves primeres paraules com a entrenador de l'Almeria, Gorosito va assegurar que havia vingut «per jugar el play-off». L'argentí ja ha manifestat que vol reforçar la plantilla i que hi haurà moviments aquest mes de gener.

Les estrenes d'any li solen provar al Llagostera. De fet, les derrotes contra el Girona el curs passat i al amp del Vila-real B ara en fa dos són les úniques excepcions a una dècada de victòries en el primer partit de l'any. La ratxa va començar el 2006 amb la victòria al camp de l'Anglès (0-1), quan l'equip militava a 1a Regional. Després, ja a Preferent arribarien els triomfs del 2007 i 2008 al camp del Martinenc (0-3) i a casa contra el Gironella (3-0). Al 2009 també s'hi entraria amb bon peu amb una golejada contra el Manresa per 4-0, ja a Primera Catalana. A Tercera, el Llagostera encetaria el 2010 amb un altre resultat d'escàndol al camp de l'Olesa (0-5) i el 2011 al Nou Estadi contra el Palamós (0-1). Ja a Segona B, els d'Alsina sortirien victoriosos en els primers partits dels anys 2012 i 2013 a Maó contra l'Sporting Maonès (0-3) i davant l'Atlètic Balears (3-2) al Municipal llagosterenc, respectivament. La ratxa es trencaria el 2014 contra el Vila-real B (1-0) i aquest any davant el Girona (1-2).

Mentrestant, Oriol Alsina se?gueix treballant en possibles reforços que puguin millorar la plantilla. Després de José Carlos i Tébar, el club està cercant com a mínim un lateral esquerre. Pel que fa al capítol de sortides, Mosquito ja no s'entrena amb l'equip mentre que Enric Pi continua treballant com un més en la dinàmica del grup. El vallesà es va quedar sense fitxa en l'últim partit contra el Mirandés després que el club l'hi retirés per donar-l'hi a José Carlos.