La majoria dels futbolistes brasilers posseeixen una qualitat tècnica privilegiada que és l'enveja de molts companys de professió, però al mateix temps, aquesta facilitat per al bon toc de la pilota ve acompanyada d'una fama de polèmics difícil de compaginar amb la professionalitat. A Llagostera, l'experiència amb els dos brasilers que han arribat aquesta temporada, Mosquito i Giva, no està resultant gens positiva. El primer es va absentar de dos entrenaments sense donar explicacions a l'octubre passat i amb prou feines ha comptat, fins al punt que no seguirà i ja no es reincorporarà en la represa de la competició; i ara és el seu compatriota, Giva, que està al focus després d'acumular tres dies de retard en el seu retorn després de festes. Se l'esperava dimarts, i dijous Alsina, en la roda de premsa prèvia al partit contra l'Almeria, va destapar la situació i ahir tampoc hi va haver cap novetat.

«D'en Giva no en sabem res, és fora i a mi no m'ha dit res ni m'ha enviat cap missatge. Ha tingut més dies que la resta de companys, però no en té prou. Va marxar sis dies abans i havia de tornar un dia més tard», va relatar el tècnic blaugrana, visiblement molest. L'exdavanter del Curitiba, segons Alsina, «havia d'entrenar el dia 29 de desembre però no va aparèixer. Estem molt enfadats, l'escoltarem i actuarem en conseqüència, però és una falta molt greu d'indisciplina cap al club i cap als companys».

Els casos Mosquito i Giva són exemples clars de falta d'adaptació de joves futbolistes procedents del futbol sud-americà que en arribar a Europa no s'integren com els clubs esperen. Oriol Alsina considera que els dos futbolistes brasilers que van fitxar a l'estiu «vénen de cultures diferents i no s'han adaptat al club. Ho hem pagat tots nosaltres perquè Mosquito i Giva havien de ser importants dins el joc de l'equip».

L'entrenador creu que el comportament dels dos brasilers al club blaugrana no és l'apropiat en el futbol professional: «això els hi pot passar factura en un futur perquè si vas a jugar a Europa per primera vegada i fas coses així, quedes retratat». El club és a l'espera d'esdeveniments, però, com afirma Alsina, seran inflexibles: «no ho perdonarem perquè hi ha un perjudici per al club, una falta de respecte als companys i una manera de fer i treballar gens ètica ni professional».

A diferència de Mosquito, de qui el club està tramitant la baixa definitiva, Oriol Alsina es va mostrar més sorprès en el cas de Giva perquè, a priori, semblava més integrat i fins i tot gaudia de minuts. «El cas de Mosquito ja era com més anunciat, però Giva era important i ens donava rendiment». Alsina és d'aquells tècnics que vol les coses clares, o blanc o negre: «no podem estar fins a final de temporada amb la incògnita de si demà podrem comptar o no amb un jugador, jo vull gent compromesa. Prefereixo tenir un futbolista de menys nivell tècnic però que sé que es deixarà la vida en cada partit i que anteposarà sempre el benefici del grup».