El Llagostera enceta al 2016 amb el ferm propòsit de celebrar per fi la primera victòria lluny de Palamós. Els gironins van acomiadar el mes de desembre amb l'eliminació a la Copa del Rei a mans del Deportivo, 1 a 2 a l'estadi Palamós-Costa Brava i l'empat a un a Riazor, mentre que a la Lliga van caure a Oviedo (2-1), a Còrdova (2-0) i amb l'empat sense gols a casa contra el Mirandés. A priori, les estadístiques semblen d'allò més propícies perquè els d'Alsina aconsegueixin la primera victòria a domicili: l'Almeria és cuer amb només dues victòries, fa quinze partits que no guanyen i avui davant els gironins estrenaran el seu tercer tècnic de la temporada, l'argentí Gorosito. Els andalusos, acabats d'aterrar a la Segona A, tenien unes expectatives molt grans de tornar a Primera Divisió, un repte que, segons Alsina, encara mantenen tot i els pèssims números que presenten, "ens enfrontem a un dels conjunts més grans de la categoria per tot, pel seu passat a Primera, per pressupost i per jugadors", segons l'entrenador maresmenc, l'Almeria és una fera adormida "que segur que es despertarà, només desitgem que ho faci després del partit contra el Llagostera". El tècnic del Llagostera preveu "un partit de màxima dificultat en què el Llagostera no té res a perdre perquè el més normal és que hi perdem", admet l'entrenador afegint que tot i la distància de punts que separen a tots dos conjunts (3), "l'Almeria no és un rival directe perquè a mesura que passin les jornades pujaran posicions i estaran lluitant a dalt".

Sergi Barjuan, Joan Carrillo i ara, Néstor Raúl Gorosito. A la banqueta dels locals s'hi asseurà per tercer cop aquesta temporada un nou inquilí, l'argentí, Néstor Raúl Gorosito, amb la missió de redreçar el rumb d'una nau que apuntava objectius molt més ambiciosos, de l'estrena de Gorosito, Alsina assegura que "ens té una mica preocupats perquè no sabem quin sistema ni jugadors utilitzaran", per tant, reconeix que "tot plegat és una incògnita", personalment, però, el director esportiu dels blaugrana hagués preferit no ser el rival convidat en l'estrena de Gorosito, "jo sempre prefereixo que en els meus partits no hi hagi un canvi d'entrenador perquè no saps amb què et trobaràs, a més, els futbolistes li voldran demostrar que volen jugar", va dir Alsina abans de marxar cap a l'estadi Juegos Mediterráneos per mesurar-se a un conjunt que "ha de fer el play-off pel nivell i qualitat de la plantilla".

Sumar sempre és positiu i a fora encara més. Alsina reconeix que la posició de cuer de l'Almeria "em sorprèn perquè havia d'estar a dalt però no hem arribat ni a l'equador de la competició i tenen temps per a tot", marxar d'Almeria amb un empat diu el maresmenc que seria "un bon resultat, però sortirem a guanyar per trencar la maledicció que ens persegueix a fora de casa". Els del Gironès, presenten a dia d'avui el pobre bagatge de tant sols un punt dels vint-i-set posats en joc a domicili.

Del canvi tàctic introduït en les darreres setmanes, Alsina va explicar que "ens està funcionant força bé el 4-3-3 però també hem actuat bé amb un 4-4-2 i en funció de la proposta del rival actuarem".

Bons propòsits i reptes molt difícils a complir en aquest inici d'any. La carta als Reis d'Oriol Alsina "és moltes victòries i la permanència del Llagostera". Per aquest nou any que tot just ha començat a caminar, Oriol Alsina desitja la salvació del Llagostera per segona temporada consecutiva a la Segona Divisió A, tot i que admet que repetir una gesta com la de la temporada passada quan els blaugrana van encadenar una ratxa inacabable de partits senser perdre és quelcom "irrepetible, vam estar quinze jornades invictes".

Ruymán, Emilio Sánchez, Chus Herrero i Eloy Gila són baixa per lesió, Juanjo i Chumbi poden viatjar però són dubte, mentre que els nous fitxatges Marcos Tébar i Nando Quesada encara no poden debutar per qüestions burocràtiques. El brasiler Giva, que no s'ha presentat en el retorn als entrenaments, també és baixa.