Les apostes que el Llagostera va fer a l'estiu per Thiago Rodrigues 'Mosquito' i Givanildo Pulgas da Silva 'Giva' són a un pas de confirmar-se com un autèntic fiasco. El club va incorporar-los procedents del Curitiba i del Vasco da Gama, respectivament, amb la intenció de donar a la plantilla un plus extra i més alternatives. Quatre mesos després tots dos són més fora que dins. Mosquito segueix al Brasil conscient que es quedarà sense fitxa avui mateix quan el club tramiti la llicència de Marcos Tébar. La cessió del Vasco da Gama hauria de quedar cancel·lada. Més problemes pot haver-hi amb Giva. L'extrem va presentar-se a l'entrenament de divendres després de cinc dies sense donar senyals de vida, la qual cosa ha indignat Oriol Alsina. Demà mateix el club podria pendre una decisió sobre Giva mentre que amb Mosquito ja s'està negociant la desvinculació.

Ahir després de la derrota a Almeria, el tècnic va ser breu i amb ben poques paraules va deixar ben clar què és el que pot passar a Mosquito i a Giva. Alsina va preferir no mullar-se ?gai?re. "Ara mateix no penso en tot això", deia, abans de pujar cap a l'autobús i fer un miler de quilòmetres rumb a terres gironines. "De tot això se'n cuiden Javi Salamero i Gerard Escoda", va assenyalar, explicant també que "en Mosquito està a punt de rescindir i hem de decidir encara què farem amb Giva". Aquest últim s'ha presentat als entrenaments més tard, allargant el seu període de vacances. L'equip s'entrenarà aquesta tarda i demà, segons Alsina, el club podria prendre la decisió final.

L'etapa de Mosquito i Giva a terres gironines acabarà amb més pena que glòria. El davanter ja va protagonitzar un episodi d'indisciplina fa uns mesos i Alsina mai hi ha comptat. De fet, Mosquito ha acumulat tan sols 279 minuts entre Lliga i Copa (6 partits) en què ha fet un gol. Giva, en canvi, sí que ha tingut més participació (890 minuts en 14 partits) i ha fet dos gols. Tot i això, mai ha estat titular indiscutible, la qual cosa, sumada al retard a incorporar-se als entrenaments, podria fer que el Llagostera apostés per donar-li la baixa i així poder disposar de la seva fitxa per reforçar-se aquest gener. També aquesta setmana hauria de quedar resolta la rescissió de contracte d'Enric Pi, a qui el club va retirar la fitxa per donar-l'hi a José Carlos.