La paremiologia és la ciència que estudia l'origen i usos dels refranys i proverbis d'una llengua, una matèria en què el català té una gran riquesa. En un exhaustiu estudi, el lingüista Víctor Pàmies en va recollir més de 1.500 i en el vuitè lloc del rànquing apareixia l'expressió "tal faràs, tal trobaràs". És el que Oriol Alsina va venir a dir-li a Givanildo Pulgas da Silva 'Giva' en la roda de premsa prèvia al partit d'ahir, després que el brasiler no hagués tornat de les seves vacances quan tocava. Segons el tècnic, 7 dies més llargues que la resta de companys.

Ell les va allargar fins dissabte, i va aparèixer just abans que l'equip marxés a Almeria. Al club no amaguen el malestar amb el jugador, però no és la primera vegada que a la UE Llagostera-Costa Brava viuen un cas semblant. A l'octubre Thiago Rodrigues 'Mosquito', que ja no ha tornat, va faltar de manera injustificada a dos entrenaments. En paraules d'Alsina, a Llagostera volen "gent amb compromís, i prefereixo tenir un jugador amb menys nivell però que es deixi la vida en cada partit".

Mentre Giva i Mosquito seguien desapareguts, Enric Pi ha treballat amb normalitat tot i haver-se-li retirat la fitxa, i a l'espera de resoldre la seva situació contractual continua sent un exemple d'implicació i professionalitat. Com diu la dita, a carn dura, dent aguda.

S'entén que al club estiguin enfadats. Què deu pensar de tot plegat el vestidor blaugrana? Els brasilers marxaran en "silenci", res a veure amb l'expectació que van generar a l'estiu, el dia de la seva presentació. L'equip perd temps i diners, i ells, una bona oportunitat. En conclusió: de desagraïts, el món n'està ple.