Tres aparicions, un total de 114 minuts i poc més. Aquest és el testimoni que Thiago Rodriguez, més conegut amb el nom de Mosquito, ha deixat a la Costa Brava. A?l'estiu va ser presentat enmig d'una notable expectació mediàtica, però uns mesos després marxa per la porta del darrere i sense fer soroll. El Llagostera ha decidit trencar el vincle que l'unia amb el davanter, que mai s'ha arribat a adaptar i que a l'octubre ja va posar-se el club d'esquenes quan va decidir saltar-se dos entrenaments. El filial del Getafe es presumeix com el seu destí.

«L'acord es mutu i ell no ha posat cap obstacle», explica el secretari tècnic Javi Salamero, qui reconeix que a Mosquito li ha «costat moltíssim» adaptar-se. «La urgència dels resultats immediats no ens permet tenir atencions individualitzades. És evident que nosaltres hem fet tot i més perquè això funcioni. Sabíem que podia passar i assumíem el risc. Per sort, la cosa no s'ha allargat massa». Cedit pel Maldonado uruguaià al Llagostera, l'etapa de Mosquito a Palamós ha quedat vista per sentència. La seva fitxa l'ocuparà Marcos Tébar, incorporat ara fa poc més d'una setmana. La del brasiler no serà l'únic adéu en aquest mercat d'hivern. També marxa Enric Pi, que ahir va signar la seva rescissió. A tots dos els podria seguir Givanildo Pulgas da Silva, Giva.

Com Mosquito, també va ser un dels fitxatges mediàtics de l'estiu. I?malgrat tenir més minuts (628 minuts i 11 partits), el seu acte d'indisciplina (va presentar-se als entrenaments cinc dies després) el pot haver condemnat. «Estem estudiant el seu cas. Se li ha fet un pla específic i esperem les seves explicacions. Ha comès una falta greu. Necessitem un nivell de compromís alt de tota la plantilla», deia Salamero respecte a això.