Amb l'arribada del 2016, l'assignatura pendent dels d'Oriol Alsina no ha canviat. Tot al contrari. Continua vigent i més viva que mai, a mesura que l'equip visita els diferents estadis de la Lliga Adelante. Ja poden enfrontar-se a un equip enfonsat al pou que no hi ha manera. Any nou i mateix resultat fora de casa, és a dir, derrota. El Llagostera s'ha guanyat per mèrits propis l'etiqueta de pitjor conjunt a domicili de la categoria. A l'estadi Juegos Mediterráneos i davant un Almeria que sumava quinze jornades sense vèncer i ocupava l'última plaça, els homes d'Oriol Alsina van tornar a caure per enèsima vegada.

Ja són deu els partits que els gironins han jugat lluny de la Costa Brava i els números comencen a passar del gris al negre. Un sol empat i 9 derrotes. O, traduït en xifres: només 1 punt dels 30 que s'han posat en joc a domicili. No és d'estranyar, doncs, que els blaugranes amb només el resultat positiu de l'empat a Montilivi en el derbi davant el Girona (2-2), si?guin el pitjor equip visitant i al costat del Mallorca, Albacete, Almeria i Bilbao Athletic, un dels cinc equips que encara no sap el que vol dir guanyar a fora. Els altres quatre equips, han sumat més empats fora de casa i per això presenten millor balanç que els llagosterencs.

El més golejat

Oriol Alsina, en més d'una ocasió ha reclamat la importància de no encaixar gols per com a mínim assegurar l'empat, però, aquesta petició mai s'ha complert a domicili on René o, quan han intervingut Ratti i Moragón, sempre han encaixat com a mínim un gol. Sens dubte, que el Llagostera lideri el rànquing d'equip més golejat a domicili, és en bona part per culpa de la mitja dotzena de dianes que van rebre els d'Alsina en el matx disputat a l'estadi Santo Domingo davant l'Alcorcón. Aquell dia i amb el jove Ratti sota pals els blaugranes van marxar cap a casa amb un escandalós 6 a 1.

Dues visites complicades

Després de disputar una nova final, aquest diumenge davant el Leganés a l'estadi Palamós-Costa Brava (17 h), el Llagostera disputarà dos partits en uns escenaris que no li proven gens bé i que com ha quedat més que demostrat no hi ha manera d'aprovar. Els gironins tancaran la primera volta visitant la Romareda davant un Saragossa que va a l'alça (9è amb 28 punts). Seguidament tocarà encetar la segona volta enfront un Osasuna que no és el de la temporada passada:?els navarresos són cinquens amb 31 punts i ocupen posicions de play-off d'ascens a Primera Divisió.

A manca de dues jornades per posar el punt i final a una primera volta d'allò més decebedora on els llagosterencs s'han mogut pràcticament sempre en una de les quatre darreres places de la classificació, el cos tècnic i també els jugadors són del tot conscients que salvar la categoria passa per començar guanyar partits sí o sí a domicili. Com ha reconegut en alguna ocasió el tècnic del conjunt gironí, Oriol Alsina, repetir una ratxa d'imbatibilitat tant espectacular com la de la temporada passada és gairebé «una utopia» o quelcom que «passa un cop cada molts anys». Llavors, amb Carrillo, Álvarez i el propi Alsina al capdavant, es van acumular un total de 15 partits sense perdre (8 victòries i 7 empats) que va fer somiar l'equip una possible promoció per pujar que, al final, es va escapar de les mans.