El Llagostera prepara el primer partit de l'any a casa, demà davant el Leganés, conscient que els pèssims resultats a domicili l'obli?guen a encarar els partits a casa amb l'etiqueta de final. A més a més, jugarà sota la pressió i l'avís de prohibit ensopegar si no vol veure encara més lluny les places de la salvació. Com a mínim, els gironins saben que actuar a l'estadi Palamós-Costa Brava els assegura més rendibilitat com ho demostren les cinc victòries que sumen els d'Alsina a la Lliga. Totes, sense excepció, han estat a casa. Per demà el Llagostera no podrà comptar amb els lesionats Ruymán, Emilio Sánchez i Chus Herrero, mentre que Gila podria rebre l'alta avui. De la seva banda, el Leganés arribarà sense els seus davanters Borja Lázaro, sancionat, i Guillermo, lesionat.

Abans dels dos desplaçaments que esperen a la cantonada els blaugranes, l'últim partit de la primera volta a la Romareda i el primer de la segona a El Sadar, Oriol Alsina, se centra a superar el Leganés. «És un partit molt important i de màxima dificultat perquè ens enfrontem a l'equip que menys partits ha perdut (3). Està molt ben entrenat i farà el play-off». Pel tècnic maresmenc, el Leganés «potser no té el nom que tenen d'altres clubs però està molt ben treballat».

Jugar a casa és pel Llagostera sinònim de rascar quelcom més que no pas a domicili. Els tres últims partits dels blaugranes al Palamós-Costa Brava han acabat amb victòries, 2-1 contra el Numància i 2-0 davant l'Osca i un empat 0-0 davant el Mirandés. El matx de demà, segons Alsina «encara no es pot qualificar de final perquè queden molts partits, però, està clar que si no guanyem a casa cal recuperar-ho a fora i ja sabem de les dificultats que tenim a domicili». La recepta una vegada més que Alsina donarà als seus futbolistes és un còctel de «màxima concentració, sacrifici i el suport de la gent».

En aquest sentit, demà cada soci del Llagostera disposarà de dues entrades gratuïtes, una acció que Alsina espera que serveixi d'incentiu perquè l'estadi presenti una bona entrada. «Estem molt contents de la gent que ve, dels Golfos, els Canyeros... però hauria de venir més gent perquè a fora sí que notem la pressió dels aficionats rivals». Segons Alsina, els rivals que visiten Palamós «no noten tant la pressió» de la grada.

Compàs d'espera amb Giva

L'acte d'indisciplina del brasiler Giva encara porta cua a les files llagosterenques. Alsina, ahir va explicar l'última hora de l'encara jugador llagosterenc. «Estem en un compàs d'espera. Volem esperar deu o dotze dies a veure què passa. Avui (ahir pel lector) li hem donat festa perquè tampoc entrava a la convocatòria però abans-d'ahir sí que es va entrenar fent allò que no havia fet amb els companys». De la seva possible sortida de l'entitat, Alsina va comentar de manera taxativa que «el més normal és que sigui baixa». Giva, doncs, seguirà el camí de Mosquito. Dos futbolistes joves que viuen la seva primera experiència lluny de casa i que han tingut moltes dificultats d'adaptació. Preguntat per si el comportament extraesportiu dels brasilers l'havia decebut, Alsina va dir que «són joves que vénen de molt lluny i per ells l'adaptació no és fàcil. En Giva, però, va tenir més protagonisme i va ser més important que en Mosquito, però, últimament estava desmotivat per culpa de problemes que tenia». Segons Alsina, «nosaltres no podem estar pendents d'això perquè ens estem jugant molt en cada partit i volem jugadors endollats i cent per cent motivats».

Tot i la mala experiència amb els dos atacants sud-americans, Alsina explica que no descarta que en un futur «puguin fer alguna cosa important en el futbol perquè de qualitat en tenen, però, al Llagostera primer és el bé del col·lectiu». De la primera conversa Alsina-Giva, el d'Arenys de Mar va ser molt clar. «Simplement no hi ha hagut explicacions, va dir que va arribar més tard i prou, força il·lògic», va dir resignat.

Tébar i Quesada, a punt

Si en l'últim partit a casa davant el Mirandés qui va debutar va ser José Carlos, demà davant el Leganés podrien gaudir dels seus primers minuts els migcampistes Nando Quesada i Marcos Tébar. Segons Alsina «tots dos són jugadors de la plantilla i estan a la nostra disposició com tota la resta i potser algun d'ells podria sortir d'inici perquè porten un bon ritme d'entrenaments». L'entrenador dels blaugranes va explicar que a Quesada i Tébar «només els falta competir, però, això s'agafa jugant». Referent a possibles noves incorporacions, Alsina va assegurar que ara tot està en «una situació de stand by», tot i que la secretaria tècnica continua «atenta» al mercat.

Doble sortida a la vista

El Llagostera ja ha demostrat que és poc amant de jugar a domicili. Fa poques jornades els llagosterencs van afrontar dues sortides seguides amb idèntic botí: zero punts per als del Gironès amb derrotes a Oviedo 2-1 i Còrdova 2-0. Tenint en compte els dos immediats desplaçaments, Alsina creu que «quan faltin sis jornades per acabar la Lliga el calendari ens permetrà afrontar-ne quatre a casa i al final ?juguem contra tots».