Un gol de Rubén Peña a l'inici del partit ha donat la victòria per la mínima (0-1) al Leganés sobre el Llagostera, que s'enfonsa una mica més en la classificació i ja està a quatre punts de la salvació.

El conjunt madrileny, en canvi, tanca la jornada sisè a la taula i zona de 'play-off' d'ascens.

El partit no ha pogut començar per als interessos visitants. Quan només es portaven quatre minuts de partit, Rubén Peña aprofitava una pilota a l'esquena de la defensa catalana per rematar creuat i superar amb una mica de fortuna a René, que ha pogut fer alguna cosa més per impedir que la pilota besés el fons de la xarxa.

El gol ha deixat tocat el Llagostera, que ha estat a punt d'encaixar el segon gol en una altra rematada de Rubén Peña, però la pilota li ha anat per dalt per poc.

Els madrilenys volien aprofitar-se del mal inici català i Luis Ruiz ho ha intentar des de molt lluny, però René ha enviat la pilota a córner. En l'acció següent, el col·legiat anul·lava un gol a Mantovani per fora de joc.

El primer tret a porta per als locals no ha arribat fins a passat el quart d'hora, en un lliure directe d'Escassi que ha obligat Serantes a fer una gran intervenció per evitar el gol de l'empat.

A mesura que avançava la primera meitat, el Llagostera volia proposar i fer el seu futbol però, quan arribava a la zona de tres quarts, no tenien la profunditat necessària per crear perill.

A la mitja hora, després d'un centre per l'esquerra de Samu, la pilota tocava a l'esquena de Mantovani i sortia fregant el pal dret de la porteria de Serantes.

I poc després, Rubén Peña, l'home més perillós dels visitants, tenia una altra oportunitat per ampliar distàncies però René endevinava les seves intencions en l'un contra un i tallava el perill.

Al descans, Oriol Alsina va haver d'introduir un canvi per lesió. Pitu es marxava amb problemes en el bessó i entrava Marcos Tébar, que debutava amb el Llagostera.

Els catalans posaven afany en intentaven generar ocasions però sense cap encert. El Leganés, de la seva banda, basava la gran majoria del seu joc ofensiu a manar pilotes a Rubén Peña que, als cinc minuts de la represa i després de superar a René, ha tingut una altra vegada l'opció de fer el 2-0, però el seu xut ha sortit fregant el pal dret de la porteria.

Pels locals, la primera aproximació clara de perill en el segon temps arribava a pilota parada, en un lliure directe que executava el recent entrat Juanto i que copejava en el lateral de la xarxa de la porteria de Serantes.

Amb l'entrada de Juanto, el Llagostera s'ha fet una mica més a l'atac i Imaz ha tingut la més clara del partit per als catalans en un xut des de la frontal que ha fregat el travesser.

En el minut vuitanta Juanto ha posat una pilota a l'espai per a Benja, que marxava davant Serantes, però Insúa li ha fet la traveta just en el moment en el qual anava a entrar a l'àrea i ha vist la vermella directa.

A partir de l'expulsió, i seguint amb la tònica del segon temps, el Leganés s'ha tancat en la seva àrea per defensar el 0-1, que ha acabat sent definitiu.

- Fitxa tècnica:

0 - Llagostera: René; Masó, Escassi, Aimar (Chumbi, min.73), Samu, Pitu (Marcos Tébar, min.45), Tito, José Carlos (Juanto, min.64), Imaz, Juanjo i Benja.

1 - Leganés: Serantes; Víctor Díaz, Insúa, Albizua, Mantovani, Luis Ruiz, Sastre, Gabriel (Alberto Martín, min.75), Miramón, Omar Ramos (Bustinza, min.82) i Rubén Peña (Szymanowski, min.84).

Gols: 0-1: Rubén Peña, min.4.

Àrbitre: Areces Franco (Comitè asturià). Ha mostrat targeta groga als locals Aimar, Juanjo, Escassi, Pitu i René i als visitants Luis Ruiz, Mantovani i Víctor Díaz. Ha expulsat amb vermella directa a Insúa.

Incidències: Partit de la vintena jornada de la Lliga Adelante disputat en el Municipal de Palamós-Costa Brava davant 1.303 espectadors.