La Romareda transmet bones vibracions al Llagostera. L'única alegria com a visitant de la temporada l'han viscuda a la capital aragonesa, amb la victòria en Copa del Rei (1-2) certificada en el darrer sospir de l'afegit per un gol de Ríos. I la temporada passada, en Lliga, els blaugranes també es van reivindicar en un dels escenaris històrics de la categoria, arrencant un empat (2-2) que hauria pogut ser una victòria si Perea no hagués fallat un penal poc abans del descans. El davanter Juanjo Expósito confia que els bons precedents a Saragossa s'allarguin i que aquest dissabte La Romareda sigui el punt d'inflexió que els serveixi de plataforma d'enlairament. Els gironins travessen una crisi de resultats preocupant, cinc partits sense guanyar amb un empat i quatre derrotes, que els mantenen incrustats una setmana més en la zona de descens.

La temporada passada Juanjo ja va marcar a Saragossa. En plena ratxa triomfant, el Llagostera va ser capaç de remuntar en dues ocasions un marcador advers i fins i tot, els gironins van desaprofitar un penal. Aquesta temporada, tots dos conjunts ja s'han vist les cares, l'octubre passat, amb victòria dels gironins per 1-2. Una gran actuació de Ratti i els gols de Benja i Ríos Reina van servir per eliminar el conjunt aragonès de la Copa del Rei i obtenir posteriorment el premi d'enfrontar-se al Deportivo.

Per un dels capitans de la plantilla, Juanjo Expósito, la derrota de diumenge passat (0-1) davant el Leganés els va fer mal «perquè havíem de guanyar sí o sí i vam quedar fotuts». El davanter aposta per fer foc nou ràpidament, oblidar el passat i recordar els bons partits del Llagostera a l'estadi que visitaran dissabte: «ara cal centrar tota l'atenció en les dues pròximes sortides, Saragossa i Pamplona, i sobretot en la Romareda, que ens porta molt bons records de les dues darreres actuacions allà».

Els números de l'equip no conviden a l'optimisme com demostra el fet que el Llagostera és l'equip que més partits ha perdut, tretze. Per aquest motiu, el jugador càntabre creu que «ha arribat el moment de donar tots plegats un pas endavant i guanyar fora de casa perquè sinó voldrà dir que no mereixem estar fora del descens». La salvació no es troba excessivament lluny, ara mateix a quatre punts, i queda per endavant tota una segona volta; tot i això, Juanjo aposta i s'autoexigeix una reacció ràpida: «ha arribat el moment de reivindicar-nos i de demostrar que som equip de Segona A».

El Llagostera, a més a més, està immers en una sequera golejadora preocupant, amb només dues dianes anotades en els darrers cinc partits. És una altra assignatura pendent que comença a agafar pes. Segons Juanjo, «el Leganés va plantar una defensa de cinc i ens va costar i vam patir molt, però els gols i això ho sabem els davanters van per ratxes». Ell, que n'acumula tres aquesta temporada, explica que «jo abans de lesionar-me vaig marcar dos gols pràcticament seguits però davant el Leganés no en vaig disposar de cap». Juanjo vol complir allò que els demana Alsina: el zero a la porteria de René, que assegura l'empat.

Serà difícil i gairebé irrepetible protagonitzar una segona volta tan espectacular com la del debut on els del Gironès van estar quinze jornades sense perdre, però, Juanjo, no llença la tovallola: «tenim el mirall de la temporada passada i cal contagiar-nos de l'esperit Llagostera per créixer».