Després d'un primer tram de curs massa irregular, l'objectiu del Llagostera és com a mínim fregar els números de la primera volta de la temporada passada. Fa un any, sumava 22 punts i si aquest dissabte, per fi, s'estrena a domicili n'acumularan 20. A partir d'aquí es podria somiar repetir una gesta com la que van protagonitzar en la segona volta del debut a la Segona A.

Per tant, en l'últim partit de la primera volta tothom confia que arribi el primer triomf a fora. Ara bé, la dificultat de guanyar a la Romareda és màxima i per aquest motiu de ben segur que Alsina i els seus signen un empat.

Iés que el panorama de baixes amb què ha viatjat l'equip a Saragossa és desolador. A les absències ja conegudes de Pitu per sanció i lesió, són baixa també Chumbi, Chus Herrero i Ruymán, per lesió. A tots ells s'hi van afegir aquest divendres les de Jordi López, Querol i José Carlos, també lesionats. Això va fer que Edu Oriol, amb els papers en regla, entrés a la llista.

El Llagostera encara en l'immediat present dues sortides d'allò més complicades davant dos conjunts top de Segona A. Els d'Alsina visiten demà la Romareda i la setmana vinent tocarà una altre examen difícil com és el Sadar, llar del l'Osasuna. En la situació dels gironins però, tant li fa el rival perquè l'únic que compta ara és guanyar sigui contra qui sigui.

Enfonsats des de fa moltes jornades en les posicions de descens, els gironins viatgen cap a la Romareda, segons Alsina «amb molt a guanyar i poc a perdre perquè ens enfrontem a un favorit a l'ascens que té un bon entrenador» com Carreras. Tot i no haver guanyat cap partit a domicili, 1 punt de 30 lluny de Palamós, el maresmenc diu que «les sensacions a fora estan siguent bones i si seguim fent el bon joc a fora tindrem les nostres opcions».

A punt d'encetar la segona volta, Alsina treu la calculadora i fa números del possible botí en les dues properes jornades. «Si puntuem seria fantàstic. i fossin dos empats seria bo.També una victòria i una derrota o per què no dues victòries». L'equip, tot i la sequera de triomfs, quatre derrotes i un empat en els cinc darrers partits, «s'està entrenant molt bé i està mentalitzat per aconseguir puntuar fora de casa», diu Alsina.

Tot i no haver experimentat una millora amb l'arribada del nou tècnic, no els hi ho posarà gens fàcil. «El Saragossa és un equip de Primera que està circumstancialment està jugant a Segona.Té molt de prestigi i tornarà a Primera per afició, estadi i jugadors».

Del tècnic dels visitants a qui Alsina va voler fitxar pel Girona el curs 13-14, diu que « Lluís Carreras és un tècnic que sap a què vol jugar, aposta per un futbol ofensiu i vol tenir la pilota». A més a més, Alsina diu que el Saragossa disposa de grans individualitats. «En algunes posicions tenen als millors de la categoria, per exemple. Destaco un dels millors puntes de la categoria com Alfredo Ortuño i també Dorca».

Un estadi talismà

Alsina recorda les bones actuacions del seu equip en les dues darreres visites a la Romareda, la temporada passada el 2 a 2 a la Lliga i el recent record de l'eliminació a la Copa del Rei (1-2). «És un estadi que se'ns dóna bé i a la Copa els vam eliminar i fa un any, fins i tot, el nostre ex jugador Alberto Perea va errar un penal en un partit que vam acabar empatant».

A banda de la sequera de victòries també hi ha un altre aspecte que preocupa els gironins. És a manca d'encert en els últims metres: 2 gols en els últims cinc partits. Segons Alsina, «a l'inici de temporada portàvem una bona dinàmica golejadora però també n'encaixàvem força». Ara, explica el tècnic dels gironins, «n'encaixem pocs, però, ens costa realitzar-ne i cal millorar-ho». Alsina ho exemplifica dient que «cal trobar l'equilibri perquè és com aquella manta que si et resguardes els peus deixes al descobert la cara i al revés».

Pel que fa a la classificació i la penúltima posició que ocupen, Alsina és d'aquells que prefereix «anar partit a partit i mirar la classificació al final de temporada perquè sinó et menges contínuament l'olla». «Volem aïllar-nos de l'angoixa de veure'ns allà baix».

Alsina explica que l'extrem tarragoní,Edu Oriol, qui serà a Saragossa perquè ja ha rebut el trànsfer internacional, estarà «a un bon to» d'aquí a «dues o tres setmanes». «Ens donarà molt de desquilibri, es tracta d'un jugador profund, amb un bon u contra u i molt treballador», deia el tècnic d'Edu Oriol.

El jugador de Cambrils ha ocupat el lloc que ha deixat Juanto Ortuño a la plantilla. «No era titular sinó que era un recanvi. És jove i estic segur que d'aquí a uns anys el veuré jugant a la Primera Divisió però ara necessita jugar i aquí no li podíem donar els minuts». La setmana que ve podria tancar-se la desvinculació de Giva.

Mentrestant, el Saragossa veu el partit contra el Llagostera com una bona oportunitat per a aixecar el vol després de quatre jornades sense guanyar (2 punts de 12). L'equip no coneix la victòria encara amb Carreras a la banqueta i confien vèncer un rival de la part baixa com el Llagostera per començar a escalar llocs.

Carreras, tot i això, no es refia del Llagsorera i divendres avisava que introduïria matisos a l'equip. «No hi ha cap equip prou superior com per no estudiar el rival. Cal preocupar-se'n i molt», deia el maresemenc.

El de Sant Pol de Mar avisa que hauran d'estar «molt atents als contracops del Llagostera». El Saragossa té les baixes per lesió de Jaime Romero, Wilk, Abraham Minero i Marc Bertran mentre que el davanter Ángel tampoc podrà jugar per sanció.