A cinc punts de la salvació i immersos en una dinàmica de resultats d'allò més negativa, el Llagostera no llança la tovallola. Ser a Segona Divisió A és un privilegi tan gran i ha costat tant arribar-hi que l'últim que farà el Llagostera és rendir-se amb 21 partits encara per jugar-se. Després de sumar només 17 punts a la primera volta, tothom és conscient a Llagostera que la segona haurà de ser com a mínim notable per aconseguir l'objectiu de la permanència. Diumenge a Pamplona contra l'Osasuna comença el camí. Per aquest partit, Alsina confia recuperar Tito i Escassi, que van acabar tocats a Saragossa, així com algun altre dels 8 lesionats amb què va anar a La Romareda. Amb qui sí que podrar comptar serà amb el darrer fitxatge, el lateral esquerre Àlex Cruz (Toledo).

El defensa andalús, de 29 anys, serà presentat aquest migdia i signarà fins al 30 de juny del 2017. L'anunci del fitxatge d'Álex Cruz va produir-se poques hores després que el club fes oficial la desvinculació de Giva. El brasiler penjava d'un fil arran de reincorporar-se tard després de les vacances de Nadal. El Llagostera ja duia uns dies negociant amb el brasiler i ahir al migdia va arribar a un acord per rescindir l'any i mig de contracte que tenia. Amb la fitxa de Giva lliure, el club va poder donar d'alta Álex Cruz.

El nou defensa blaugrana arriba per cobrir les mancances al lateral esquerre. I és que sense la confiança d'Oriol Alsina, Enric Pi mai va ser competència per a Samu de los Reyes. El jugador cedit pel Còrdova ha estat fins ara indiscutible al lateral malgrat no estar al nivell del curs passat. Ara amb Álex Cruz, el tècnic podrà escollir. "Estem contents amb De los Reyes però volem tenir totes les posicions desdoblades. Amb l'Álex Cruz incorporem un perfil de lateral més defensiu i contundent", explica Alsina. El tècnic subratlla de manera especial el fet que el lateral andalús arribi "amb ritme de partits" i "a punt per poder jugar diumenge a Pamplona si cal".

Format al planter del Cadis, Álex Cruz acumula una llarga trajectòria a Segona B, on ha defensat les samarretes del Portuense, Atlètic Balears, Ciudad de Lorquí, Lucena, Avilés, Jaén i Toledo. A més a més, la categoria de plata no li és desconeguda ja que l'ha tastat tant amb el Nàstic (08-09) com amb el Jaén (13-14). Aquesta temporada estava sent indiscutible al Toledo, cinquè classificat del Grup II de Segona B.

Abans d'Álex Cruz, el Llagostera ja havia incorporat durant aquestes darreres setmanes, José Carlos, Nando Quesada, Marcos Tébar i Edu Oriol. En canvi, han deixat l'equip, a més a més de Giva, l'altre brasiler Mosquito, Enric Pi i Juanto Ortuño, que jugarà a l'Os Belenenses portuguès. A deu dies per tancar-se el mercat d'hivern, no seria d'estranyar que el club gironí fes algun altre moviment per intentar reforçar la plantilla. El club valora només el fitxatge d'un davanter centre que pugui marcar diferències però és conscient de la dificultat de trobar-lo. "Hauria de ser un 9 contrastadíssim i és molt complicat que pugui venir. Per buscar-ne un de Segona B és arriscat perquè te'n surten dos de bons de cada 10".

L'Olot va al darrere de Gila

Qualsevol possible nova arribada provocaria la sortida d'un jugador ja que les 25 fitxes estan ocupades. En aquest sentit, un dels futbolistes amb més requesta aquests dies és Eloy Gila. El davanter vallesà, amb contracte fins al 2017, ha rebut un grapat de propostes d'equips de Segona B, entre els quals l'Olot. Gila està valorant si sortir cedit aquesta segona volta per gaudir de més minuts (de moment tan sols en suma 33 repartits en 4 partits a causa sobretot d'un parell de lesions que no li han deixat tenir regularitat).