«Tots els partits són autèntiques finals» i com reconeix Oriol Alsina, vèncer a Pamplona significaria « un punt d'inflexió molt important en un gran escenari». El Llagostera comença demà a El Sadar la segona volta del campionat de Lliga, amb la imperiosa necessitat de millorar uns números més que discrets. Els gironins han tancat la primera volta en la penúltima posició i amb 17 punts al caseller després de 21 jornades. Els gironins fa sis partits que no guanyen i demà tornen a enfrontar-se a un altre candidat a l'ascens com l'Osasuna. Ara bé, tal i com va passar en l'anterior prèvia abans de viatjar a La Romareda, els homes d'Alsina viatgen a terres navarreses «amb més a guanyar que no pas a perdre». L'empresa és tant o més difícil que la de dissabte passat ja que els gironins, a l'espera del darrer entrenament d'avui, comptaran amb un grapat de baixes per al partit. El darrer a entrar a la infermeria ha estat l'últim fitxatge, Álex Cruz. El lateral es va fer una lesió muscular dijous i haurà d'estar un mes de baixa, la qual cosa trenca els plans dels gironins que el veien com un jugador amb ritme de partits per poder entrar de manera immediata a la dinàmica de l'equip. Sens dubte, un altre contratemps greu per a un Llagostera que no podrà comptar per demà tampoc amb Ruymán, José Carlos, David Querol, Chus Herrero, Jordi López i Rafa Chumbi. A més a més caldrà veure l'estat físic de Pitu Comadevall i Tito Ortiz, amb molèsties encara, mentre que Escassi hauria d'estar en condicions. «Viatjarem amb il·lusió però també menys forts perquè tenim vuit baixes. Al final sortiran onze futbolistes molt motivats i amb el missatge que cada vegada estem més a prop de guanyar», recorda el tècnic.

Sense saber què vol dir gua?nyar a domicili i enfonsats en el descens gairebé durant tota la primera volta, Alsina assegura que al vestidor llagosterenc existeix «la intranquil·litat d'estar on estem però cal saber gestionar-ho». Amb vistes al partit de demà, el tècnic recorda la victòria del curs passat amb gol de Juanjo Expósito (0-1). «Amb una espurna de sort hi vam guanyar i per què no ho podem repetir aquest any?», es preguntava sense perdre de vista que la filosofia ha de ser «la d'anar partit a partit».

A cinc punts de la salvació el marge d'error cada vegada es redueix. És cert que queda un món per posar el punt i final a la Lliga, però, com reconeix Alsina, «haurem de fer una segona volta de notable i pedalar de valent. No serà gens fàcil però si ho vam fer l'any passat ho podem fer aquest any».

Un escenari molt complicat

L'Osasuna, quart classificat, fa cinc jornades que no perd. El rival dels gironins en aquest inici de la segona volta és, segons Alsina, «un bloc compacte que actua amb una defensa de cinc però intentarem sorprendre'ls». Alsina explica que el Llagostera intentarà «explotar les virtuts que tenim i dissimular les de l'Osasuna». Per exemple, aprofundeix l'entrenador dels gironins dient que «intentarem fer-los mal per les bandes perquè no juguen amb carrilers i defensarem per dins perquè no ens creïn superioritats».

D'altra banda, l'entrenador d'Arenys de Mar va negar la possibilitat que alguns jugadors de la plantilla es desconnectin o es deixin anar en saber que l'entrenador ho serà fins a final de curs independentment dels resultats. «Crec que això no passarà. Més aviat és al revés.?Tots estan concentrats i només cal veure els entrenaments. Jo fa catorze anys que sóc aquí i en tretze dels quals ho hem guanyat absolutament tot».