Aquesta tarda (17.00), al Sadar, el Llagostera inicia la segona volta, com indica Oriol Alsina, "amb la intranquil·litat pròpia de saber que estem on estem" però, alhora, amb el ferm propòsit, il·lusió i obligació de millorar uns números que l'han fet conviure ni més ni menys que en 18 de les 21 jornades en zona de descens. En la ment de molts dels futbolistes llagosterencs hi ha allò que van protagonitzar la temporada passada, una fita difícil d'igualar, però no impossible. Repetir aquella extraordinària segona volta -en què el Llagostera va aconseguir 9 victòries, 8 empats i 4 derrotes, un balanç més que positiu que li va valer la llicència de poder somiar fins les últimes jornades en poder fer un play-off a Primera- és una missió complicada però no impossible. I a Pamplona el curs passat els blaugranes ja hi van guanyar (0-1) amb gol de Juanjo.

Per activa i per passiva en les darreres jornades, el tècnic, Oriol Alsina, i diferents jugadors del Llagostera, han expressat que la segona volta que van fer els del Gironès en l'estrena a la categoria de plata és un repte difícil, però, per intentar-ho no quedarà. L'inici de la segona part del curs passat va ser de notable alt, perquè en els primers onze partits el balanç de l'equip llavors dirigit per la tripleta Lluís Carrillo, Oriol Alsina i Òscar Álvarez va ser de set triomfs, tres empats i una derrota. El tècnic maresmenc reconeix que a partir d'ara "haurem de fer una segona volta de notable, una cosa que no serà gens fàcil", però -ambiciós de mena, com és Alsina-, llença la següent pregunta a l'aire: "Si vam fer aquella segona volta tan bona la temporada passada, per què no la podem fer ara?". L'entrenador va explicar abans de marxar cap a Pamplona que "per guanyar al Sadar caldrà pedalar molt i afrontar el partit com una final". Del rival que dirigeix Enrique Martín i que es troba en la quarta posició, Alsina destaca que "és un bloc compacte, amb una defensa de cinc però que el Llagostera, amb il·lusió i sense renunciar a res, els intentarem sorprendre". Un històric, un exprimera, un gran escenari amb una gran afició, tots aquests elogis va dir d'Osasuna el tècnic llagosterenc. No obstant, Alsina va dir que els seus homes "intentaran fer relluir les nostres virtuts i dissimular les seves", va dir el també director esportiu dels blaugranes destacant que "una victòria ens serviria de punt d'inflexió per créixer més en confiança".

L'equip gironí ha arribat a l'equador de la competició com el conjunt més golejat de la categoria amb 31 gols en contra, un problema, el d'encaixar gols i sobretot a domicili. Fora de Palamós sempre n'han rebut, que explica el perquè de la penúltima posició dels gironins. El tret que sempre ha caracteritzat l'equip i allò que tant reclama i no es cansa de demanar l'entrenador Oriol Alsina, el de no rebre gols perquè això com a mínim t'assegura un punt, era una pràctica constant la temporada passada i un fet més que habitual jornada rere jornada.

A l'actual plantilla blaugrana, començant pel cos tècnic que encapçala Oriol Alsina i la seva mà dreta, Òscar Álvarez, hi ha un grapat de jugadors -de fet, el gruix de la plantilla- que saben millor que ningú allò que és capaç de fer aquest equip. Aquests poden explicar perfectament als companys que han arribat aquesta temporada quines van ser les armes que van utilitzar, per ara poder apropar-se o igualar aquella segona volta del debut del Llagostera a Segona A amb la cirereta de les quinze jornades d'imbatibilitat.

Pel que fa a les altes i baixes, Tito i Pitu s'han recuperat a temps, però la llista de lesionats és llarga: Ruymán, Chus Herrero, Querol, Chumbi, Jordi López, José Carlos i Álex Cruz. René, Masó, Escassi, Fran Cruz, Samu de los Reyes, Tébar, Emilio Sánchez, Ríos Reina, Imaz, Juanjo i Benja.