En la última setmana del mercat d'hivern la UE Llagostera-Costa Brava no amaga que necessita tancar el fitxatge d'un golejador. Que els gironins s'hagin quedat en 14 dels 22 partits disputats fins ara sense marcar és una raó més que evident de la manca d'efectivitat que l'equip d'Oriol Alsina té de cara a porteria. Del per què han sumat un sol punt fora de casa i ocupen el penúltim lloc de la classificació. Malauradament el temps s'esgota i no hi ha gaire on triar, ja que jugadors com Nino escassegen i es paguen molt cars. El davanter d'Osasuna és dels que no perdona, i ahir va avançar el seu equip en la primera ocasió clara que va tenir a l'interior de l'àrea. Que ho fes en el temps afegit de la primera part i amb els gironins reforçats per la bona imatge mostrada sobre el terreny de joc, ho va fer tot encara més dur.

Amb el bon record de la victòria aconseguida la temporada passada a El Sadar, el Llagostera visitava Pamplona amb l'objectiu d'aconseguir un resultat positiu que li permetés començar la segona volta del campionat amb un resultat que actués com revulsiu per la plantilla. Contra els navarresos el tècnic va ajustar l'alineació als futbolistes que tenia disponibles i en condicions per jugar. A les baixes de les últimes setmanes, dimecres es va afegir la del darrer fitxatge Álex Cruz, i Pitu, Emilio Sánchez i Tito Ortiz van entrar a la convocatòria sense estar en plenes condicions. Alsina va tornar al 4-4-2 sortint d'inici amb Tébar i Escassi al doble pivot i apostant per jugar amb dos puntes més Edu Oriol a la banda dreta. El de Cambrils s'estrenava com a titular.

L'equip va sortir a buscar el partit, i en la primera jugada va forçar un servei de cantonada que Jorge García va estar a punt d'aprofitar amb un cop de cap que Nauzet Pérez va aturar la sobre la línia de gol. Amb aquesta ocasió els gironins van posar la por al cos a Osasuna, que no va arribar a l'àrea de René fins que ja s'havia superat el primer quart d'hora. Merino ho va provar amb un xut llunyà. A diferència de partits anteriors, els gironins van optar per sortir jugant la pilota des de darrere, amb passades curtes que desfeien la pressió local i intentant aprofitant les bandes. Això també va donar opcions als navarresos per aprofitar els espais gràcies a la mobilitat de Roberto Torres. Ell mateix va centrar una pilota que no va trobar rematador al minut 17.

Aquesta jugada va esperonar a la graderia, que un minut més tard va estar a punt de celebrar el primer gol del partit amb un xut de Kodro des de la frontal de l'àrea que René rebutjar amb una aturada espectacular. El porter gadità va tornar a aparèixer cinc minuts més tard en una nova rematada del davanter bosnià. En la continuació Olavide va marcar, però la jugada va quedar invalidada per fora de joc.

Quan pitjor ho estava passant el Llagostera, Benja no va saber definir davant de Nauzet una bona jugada individual d'Edu Oriol. Els gironins van tornar a arribar amb perill a quatre minuts del descans a pilota aturada, però el cop de cap de Samuel de los Reyes que va anar fora. En el transcurs de la primera part Juanjo Expósito va necessitar atenció dels serveis mèdics per un cop al cap, el que va propiciar que l'àrbitre indiqués dos minuts de temps afegit. L'empat a 0 semblava definitiu quan una indecisió de la defensa gironina va permetre que Nino rematés dues vegades a l'àrea petita. La primera la va rebutjar el porter, però la segona va acabar al fons de la porteria. Amb el gol es va arribar al descans enmig de la impotència i desconcert de l'equip d'Alsina.

El 1-0 va fer molt mal als gironins que ja en la segona part van pagar cara l'errada prèvia a la mitja part. El tècnic va intentar activar l'equip fent entrar a Emilio Sánchez per De los Reyes, i avançant línies. En un xut de falta, el manxec va provar de sorprendre al porter local. El llançament va marxar per sobre del travesser. Prèviament el Llagostera va introduir un nou canvi ofensiu substituint Edu Oriol per Imaz. El lleidatà va veure targeta en la primera intervenció i es perdrà el pròxim partit. Amb defensa de tres Osasuna no va desaprofitar l'oportunitat per sentenciar i Àlex Berenguer va fer el 2-0 al minut 78 després d'un contra atac per la banda esquerra. El davanter va superar a René pel pal curt. El 3-0 de Maikel Mesa, també en una sortida ràpida dels locals va tancar el marcador.

La derrota a El Sadar és la segona derrota més contundent que el Llagostera encaixa aquest any, només superada pel 6-1 d'Alcorcón. Un resultat que allarga a set les jornades sense guanyar, i que manté als gironins penúltims encara que una mica més lluny de la salvació. Ara mateix a 6 punts. Per salvar-se els d'Oriol Alsina han de guanyar la meitat dels partits que els hi queden per jugar. El proxim dissabte al Palamós Costa-Brava davant el Lugo.