La Fiscalia va presentar ahir un recurs d'apel·lació a la sentència que el jutge Fermín Otamendi, que instrueix el «cas Osasuna», va emetre la setmana passada i en què descartava imputar al club navarrès per delictes de corrupció esportiva. A Pamplona es parla aquesta setmana més d'aquest polèmic cas que no pas de la visita del Llagostera.

Coincideix així amb la intenció de la Lliga de Futbol Professional (LFP) de recórrer la decisió del jutge. La fiscal manifesta «no compartir» els arguments esgrimits pel magistrat i recull sis al·legacions en el seu recurs per a la imputació de l'Osasuna en els presumptes tripijocs de partits i delictes de corrupció esportiva.

Otamendi en el seu acte afirmava que l'Osasuna tenia mecanismes de control per prevenir la comissió de delictes per part dels seus empleats o directius en comptar amb un gerent, una comissió econòmica i una auditoria externa de la LFP, però «aquests mecanismes no van funcionar com havien d'haver fet».

No obstant això, la fiscal recull que en ser els òrgans directius del club navarrès «l'exigència de la manca de control no és predicable perquè ells mateixos representaven i constituïen els òrgans de direcció , control i supervisió».

Seguint amb els mecanismes de control del club vermell, la fiscal indica que «no es pot afirmar que la figura del gerent és un sistema de control, quan els delictes són comesos pel mateix gerent». La fiscal considera que l'Osasuna, en la temporada 2013/2014, li interessava «econòmicament, al marge d'altres interessos, mantenir-se a Primera divisió, i per això, els seus directius, gerent i alguns empleats, van recórrer a la presumpta corrupció esportiva per aconseguir aquesta permanència». Així destaca que és «clar que el benefici econòmic és per al club» ja que no hi haurà repartiment de beneficis o dividends «com en el cas d'una societat anònima o limitada». efe/ddg pamplona