"La primera de les onze finals a l'estadi Palamós-Costa Brava". Així titulava ahir el tècnic del Llagostera, Oriol Alsina, el partit que el seu equip juga avui davant el Lugo, una final que "encararem amb molt de respecte, però també amb la màxima il·lusió i ganes". L'equip vol posar el punt i final a set jornades sense guanyar per no haver d'agafar els prismàtics i veure un xic més lluny una salvació, que en aquests moments és a sis punts.

En el darrer entrenament celebrat a l'estadi palamosí, Oriol Alsina, va reconèixer una realitat que ja fa una bona colla de jornades que es repeteix. "Ja és així des de fa dies i òbviament preferim jugar a casa perquè tenim més opcions de ?guanyar que no pas a fora", deia. Del Lugo, que entrena Luis Milla, reconeixia que "serà molt difícil discutir-li la possessió", a banda d'afegir que "el Lugo és el segon equip que menys partits ha perdut, també el que més n'ha empatat, però si som intensos i competitius els podrem guanyar". Els gallecs són, segons Alsina, un rival temible, però, "qui em preocupa més és el meu equip i si actuem com ho fem a Palamós podem guanyar-los perfectament".

Els gironins, en el partit de la primera volta, van perdre per 1 a 0 per culpa d'un gol d'Abel Molinero en l'afegit. Avui, Alsina creu que els seus homes hauran "de vigilar les centrades laterals i les rematades d'homes de perfil diferent com Pablo Caballero, que té moltíssima qualitat, força física i es queda totes les pilotes".

Preguntat per la manca de gol en les darreres jornades (els blaugrana només n'han anotat dos en els últims set partits), Alsina va explicar que "el gol no es pot entrenar. El que treballem és com tenir més opcions de fer gols, generant com més ocasions millor. Llavors ja entra la sort i la qualitat a l'hora de definir", va dir el maresmenc, posant èmfasi en el fet de no encaixar, el que els asseguraria com a mínim un punt. Instal·lats en la penúltima posició des de fa un munt de jornades, Alsina comentava també que "puntuar per a nosaltres seria súperpositiu, tot i que a casa és cert que tenim l'obligació de guanyar". Assegurava igualment que no pot practicar el joc que més li agradaria "perquè tenim molts jugadors lesionats, però, tot i això, intentarem ser aquell Llagostera que amb tres o quatre passades es planta a dalt".

Crida a l'afició

Una vegada més, i ja en van un grapat aquesta temporada, el club espera una bona entrada a l'estadi perquè el suport del jugador dotze serà clau. Segons Alsina, l'empenta de la gent "resultarà més que necessària. Estem contents de la gent que ve a Palamós, i també de penyes com els Golfos i els Canyeros; tots ells, malgrat els mals resultats, vénen a animar-nos i això és d'agrair". Això sí, reconeixia que la modèstia d'una petita població de poc més de 8.000 habitants davant de grans ciutats fa que la lluita a la graderia sigui desigual. "Nosaltres partim amb desavantatge, perquè aquí som 1.500 i a fora ens trobem amb estadis amb 15.000 o 20.000 aficionats".

Natalio i Querol, disponibles

Pel que fa a l'actualitat merament esportiva, Alsina va revelar que per al compromís de demà "perdem per sanció Imaz i per lesió Edu Oriol", però que en canvi "gua?nyem Natalio i a David Querol, que el tindrem per a una estona a la segona meitat". De l'atacant valencià, el tècnic va dir que "té opcions de ser titular" i que es tracta d'un "home amb molta experiència, amb una mitjana d'entre 33 i 35 partits per temporada. Del de Canals, Alsina va afegir també que "té gol, té molta qualitat, és polivalent i pot ocupar les quatre posicions d'atac". Sense Imaz ni Edu Oriol, tampoc podran jugar Ruymán, Chus Herrero, Jordi López, Álex Cruz, José Carlos i Chumbi. Ríos, tot i patir algunes molèsties, sembla que estarà disponible.