A la tretzena anirà la vençuda? El Llagostera té aquesta tarda (17.00 hores) uns quants reptes a superar. Un d'ells és el de posar el punt i final a vuit jornades sense guanyar (2 punts dels darrers 24). Un altre és aquell que s'ha convertit en poc més que una missió impossible: vèncer per primera vegada a domicili, on només hi ha sumat un punt (a Montilivi i el 27 de setembre passat) dels 12 desplaçaments que acumula fins ara. Si a tot plegat hi afegim que avui els llagosterencs visiten la llar del líder, l'Alabès, la dificultat creix un xic més. "No descartem donar la sorpresa", es defensa tanmateix Oriol Alsina, que torna a fer front a un grapat de baixes en una cita en la que els blaugrana necessiten, d'una vegada per totes, iniciar el camí cap a la reacció.

Això sí, no serà gens fàcil. La diferència entre tots dos equips és de 25 punts, però els gironins hi tenen molt més a guanyar que no pas a perdre. Com a mínim, així ho veu el mateix Alsina: "La dificultat és extrema, però per què no hi podem guanyar? Algun dia ha de canviar la dinàmica a fora i fer-ho a Mendizorrotza seria perfecte", reflexiona. Malgrat el hàndicap de les baixes, un llast que els gironins arrosseguen des de principis de temporada, Alsina assegura que "els jugadors que viatgin s'hi deixaran la vida i no donem res per perdut". Per a l'entrenador, la distància respecte a la salvació (7 punts) és considerable però amb pràcticament tota una segona volta per davant la intenció és la de no llençar la tovallola a les primeres de canvi. "En aquests moments veiem una paret molt alta, però, de més altes n'hem escalat i ara mateix la mentalitat és la de no descartar un punt o els tres a Vitòria".

El tècnic d'Arenys de Mar defineix l'equip de Pepe Bordalás com un conjunt "molt difícil i competitiu que treu molt profit del joc d'estratègia; amb pocs tocs es planten a dalt i a més ara estan tocats per una vareta que fa que tot els surti bé". El precedent del 3 a 0 de la primera volta és un indicatiu que el fa ser optimista. Alsina repassa la victòria que va aconseguir el seu equip a Palamós en la tercera jornada de Lliga i, tot i reconèixer que els vitorians van veure's perjudicats per les expulsions de dos dels seus jugadors, "aquella victòria ens ha de servir de confiança i motivació per repetir-ho. Tot i això som conscients que haurem de donar més del 100% per donar la sorpresa". Instal·lats en la penúltima posició, també admet que "no ens agrada veure'ns allà sota, però, nosaltres som un equip que el dilluns s'aixeca, esborra tot el passat i torna amb una mentalitat nova".

El debut de Foto, a l'aire

Amb el capítol de baixes cada setmana incrementant-se, Oriol Alsina torna a tenir una llista d'absències més que àmplia. Amb Escassi sancionat amb dos partits per la vermella que va veure contra el Lugo, el Llagostera tampoc disposa dels lesionats Jordi López, Edu Oriol, Álex Cruz, Chus Herrero, Chumbi ni José Carlos. De la seva banda, la darrera incorporació, l'ex del Mallorca Fofo, tot just encara la recta final d'una gastroenteritis i, encara que ha viatjat, no està clar que tingui minuts. "Tenim esperances perquè jugui però està mermat", valora Alsina. La principal novetat en l'expedició gironina, a banda d'Imaz, és la convocatòria del defensa Ruymán Hernández, inèdit aquest curs per la greu lesió al genoll que va patir la temporada passada.

L'Alabès, amb tots disponibles

La situació és totalment oposada al bàndol basc. No només perquè l'Alabès és líder, sinó també perquè el seu tècnic, José Bordalás, pot comptar amb tota la plantilla disponible, per la qual cosa haurà d'escollir els jugadors que formaran part de la convocatòria. Kiko Femenía ha treballat amb normalitat i no s'ha ressentit del turmell, pel que té molts números d'estar a la llista i de sortir a l'onze. Fins i tot els tres reforços d'hivern estan a disposició.