Oriol Alsina va quedar prou satisfet de la imatge dels seus homes sa Mendizorrotza, declarant que el Llagostera havia fet el millor partit a fora de la temporada. En paraules del maresmenc, fins i tot, havien estat "superiors" i havien estat capaços d'"anul·lar" l'actual líder de la categoria. Però la dura i crua realitat és que després de l'enèsima derrota de la temporada, l'equip torna a tastar la posició de cuer, una plaça que malhauradament ja coneix i que ara feia temps que no visitava: 12 jornades. Un dels motius pels quals els blaugrana no se'n surten és per la seva alarmant manca de gol. Són cinc partits seguits que no es veu porteria i 486 minuts de sequera. Xifres que s'han de tallar de socarrel si no es vol empitjorar encara més una situació que ja, per ella mateixa, comença a ser alarmant.

En aquest últim mercat d'hivern, el Llagostera s'ha reforçat a consciència per mirar d'evitar el descens. Sobretot en l'aspecte ofensiu, amb la missió de millorar uns registres golejadors més que pobres, han arribat peces de perfil ofensiu com ho són José Carlos, Edu Oriol, Natalio o Fofo, però el gol continua girant-li l'esquena al conjunt gironí. Ja se li resisteix a casa, però molt més a domicili. A fora, on guanyar és una missió impossible, els d'Oriol Alsina segueixen engreixant les estadístiques negatives. Si a domicili el balanç és d'un empat i dotze derrotes, la punteria cap a la porteria rival tampoc és gens positiva: el Llagostera és l'equip que menys gols ha marcat lluny del seu estadi, amb cinc gols. S'ha vist porteria a Girona (2), Alcorcón (1), Oviedo (1) i Almeria (1).

Precisament en aquest últim escenari, ara fa cinc jornades, és on es va viure l'última diana que fins ara han marcat els blaugrana. Una prova que justifica la mala classificació de l'equip un cop estrenada la segona volta de la competició. El desencert s'eixampla fins als 486 minuts de sequera. Aquell llunyà gol de David Querol que suposava l'empat davant l'Almeria es va produir al minut 54 d'aquell partit i des d'aleshores els d'Alsina s'han quedat secs. No han marcat contra el Leganés (0-1), Saragossa (1-0), Osasuna (3-0), Lugo (0-0) i Alabès (1-0). La xifra comença a ser preocupant i si aquest cap de setmana, contra l'Albacete, es compleix el quart d'hora sense marcar, s'arribarà als 500 minuts sense gols.

Malgrat tot, la derrota a Vitòria i la mala classificació a la Lliga, la imatge de Mendizorrotza va convèncer Oriol Alsina. "Hem gaudit de fins a sis ocasions molt clares", valorava. Segons el tècnic, el joc del seu equip havia merescut els elogis dels aficionats locals. "Ens han dit que el Llagostera és un dels millors conjunts que han passat per aquí", va dir el tècnic. Però això és poc consol quan l'equip encaixa la derrota i cau fins la darrera posició de la taula. Al camp de l'Alabès el gol no va arribar però la creació d'ocasions sí i aquest és el camí que cal seguir fins al final: "Cal millorar la definició. La pilota ha d'entrar i nosaltres no li hem de donar massa voltes si no ho aconse?guim".