Guanyar per així no acostar-se encara més al precipici del descens. Després d'assaborir l'única victòria a casa, el ja llunyà 2-1 contra el Júpiter, són set els duels que al Municipal els de Mármol no han sabut trobar la fórmula perquè els tres punts es quedin a casa. En total, són sis empats i una derrota el bagatge que el degà ha ofert al llarg d'aquests partits com a local. Això, combinat amb la resta de resultats a domicili, fa que el Palamós es vegi obligat a guanyar d'una vegada per totes perquè les places de descens a la Primera Catalana estan tan sols tres punts per sota. Aquesta tarda l'obstacle serà el Vilafranca, dels bons equips de la categoria.

Després del decebedor empat (2-2)?de la darrera jornada de Lliga contra l'Ascó, Mármol assegurava que marxava «decebut» amb el joc dels seus homes i confessava tenir «un problema que cal solucionar». Avui, el rival és d'alçada:?un Vilafranca que ocupa la quarta posició de la classificació i que compta entre els seus futbolistes amb el pitxitxi de Tercera, Santi Triguero, autor de 14 gols. Segons el tècnic palamosí, l'equip del Penedès «es troba en una situació privilegiada perquè està en ratxa, en posicions de promoció d'ascens i, si nosaltres no ens hi posem de valent, ens pot fer molt de mal».

El d'aquesta tarda (el duel arrencarà a les 18.00 hores) és el segon dels tres partits consecutius que els palamosins han de jugar com a local. El primer es va saldar amb empat (2-2 amb l'Ascó tot i anar guanyant per 2-0 als primers minuts),?mentre que el diumenge vinent es tancarà el cercle:?serà al migdia (12.00) amb el Figueres.