En el transcendental partit contra l'Albacete (2-0), el suport de l'anomenat jugador número 12 al qual feia referència el tècnic del Llagostera, Oriol Alsina, en la prèvia del matx, va ser clau per empènyer els seus jugadors cap al triomf. Un resultat que els blaugrana feia nou jornades que no assaborien. El fet que des de la directiva encapçalada per Isabel Tarragó dies abans del duel davant els manxecs es fes públic que tot aquell que observés un cartell anunciador del partit en un establiment i demanés una invitació se li bescanviaria per una entrada gratuïta va tenir l'efecte desitjat. La millor entrada de la temporada quan més escalf necessita l'equip. La campanya va tenir una bona acollida i amb 2.126 espectadors a les grades el Nou Estadi va presentar la millor afluència del curs.

Si retrocedim un xic, comprovarem que la pitjor entrada al recinte palamosí en la competició domèstica es va registrar als inicis de la Lliga quan en la tercera jornada i coincidint amb la visita de l'Alabès, tan sols, 1.115 aficionats van presenciar la victòria dels d'Alsina per un contundent 3 a 0. Encara pitjor va ser la resposta dels aficionats a la Copa del Rei. Pocs dies després de la visita de l'Alabès a la Lliga, els llagosterencs iniciaven l'aventura en aquest torneig davant l'Albacete. Aquell dimecres 9 de setembre, només 812 espectadors es van apropar a l'estadi per veure l'emocionant eliminatòria que es va resoldre a favor dels gironins a la pròrroga (2-1).

Posteriorment, la visita del Deportivo en els setzens de final de la competicó del ko, tot i tractar-se d'un Primera Divisió, tampoc va animar excessivament els aficionats blaugranes i davant els gallecs les grades van presentar una entrada de 1.806 aficionats, (1-2). Catorze partits ha hagut d'esperar el Llagostera per veure com l'estadi palamosí presentava el millor color i aspecte de la temporada just en el moment més crucial per als del Gironès. Amb la quarta jornada de la segona volta l'inici de la reacció camí de la salvació no es podia demorar més.

El derbi omplirà el camp

La temporada passada, els dos equips que van despertar més interès als aficionats de la Costa Brava van ser el derbi contra el Girona (3.576) i la visita del Betis (3.568). Aquell dia, davant els andalusos amb el mèrit afegit de venir a l'estadi malgrat el diluvi que va caure abans i durant el partit. Precisament, el proper rival dels d'Oriol Alsina a Palamós, el proper dissabte 27 de febrer a les 18 hores, serà el Girona del seu amic Pablo Machín. És un dia marcat en vermell en el calendari de la directiva del Llagostera perquè s'espera que la visita dels blanc-i-vermells superi amb escreix el número d'espectadors que van venir a l'estadi de Palamós contra l'Albacete.

Amb la instal·lació de seients a totes les grades com mana la normativa de la LFP que es va fer el passat estiu a l'estadi Palamós-Costa Brava, la instal·lació on actuen de local el Palamós CF i la UE Llagostera ha passat gairebé d'una capacitat propera als 6.000 espectadors a una de fixa: 3.724 localitats, si fa no fa, el mateix número del darrer Llagostera-Girona a l'estadi. Tot fa indicar que la imminent visita dels de Machín, garanteix el primer ple a l'estadi en les dues temporades dels llagosterencs a la categoria d'argent.

En aquest sentit, el club ja té definits els preus de les entrades per al partit contra el Girona, que serà de franc per als abonats blaugrana. Així, les entrades de tribuna costaran 30 euros, les dels gols 12 i les de Preferent, 20. El Llagostera té determinat que la grada de Preferent sigui la destinada a l'afició visitant i, per aquest motiu, els seguidors del Girona que es desplacin fins a Palamós seran ubicats en aquell sector. S'espera una bona presència d'aficionats blanc-i-vermells ja que, amb el descens del Sabadell i del Barça B la temporada passada, el camp del Llagostera, juntament amb el del Nàsitc, és dels desplaçaments més propers que hi ha aquest curs a la categoria. Esportivament parlant, un derbi comporta genèticament emoció i tensió però depenent dels resultats de diumenge, en joc hi pot haver molt més. Sobretot si tant Girona com Llagostera guanyen els seus partits contra Oviedo i a Tenerife. Això faria que els de Machín s'acostessin al play-off i que els d'Alsina fessin un altre pas de gegant cap a la salvació i dibuixaria un derbi d'alt voltatge.