El transcendent triomf davant l'Albacete (2-0) va significar un alliberament en molts sentits per als jugadors del Llagostera. La victòria posava el punt i final a un munt d'estadístiques negatives que a mesura que anaven augmentant provocaven una disminució de les possibilitats de salvació. La motxilla dels d'Alsina començava a pesar considerablement. Tothom era conscient que encetada la segona volta la reacció no podia esperar més i calia donar un cop de puny damunt la taula que servís de revulsiu. Aquells tres punts d'una tacada acabaven de cop i volta amb nou jornades sense conèixer el significat de la paraula victòria, amb gairebé tres mesos sense celebrar un triomf amb l'afició, amb cinc partits sense perforar la porteria rival i a més a més, la primera victòria de l'any ha permès als blaugranes abandonar la posició de cuer i retallar punts amb la salvació, una distància que s'ha reduït de 8 a 5 punts.

Les cares de satisfacció eren ben visibles entre els jugadors llagosterencs, que s'havien tret de sobre una llosa ben pesada. Tot i això, en les seves ments i discursos eren ben conscients que aquesta victòria només és un petit pas d'un llarg camí. Els futbolistes d'Oriol Alsina saben que ara cal aprovar una assignatura que se'ls resisteix. Les sis victòries a la Lliga s'han produït a Palamós i a domicili no hi ha manera. És per això que ara tots tenen entre cella i cella trencar els pèssims números lluny de l'estadi Palamós-Costa Brava. La salvació passa per fer-se forts a casa, però també per esgarrapar punts a domicili.

La realitat diu que el Llagostera és el pitjor equip a domicili amb un balanç de 0 victòries, 1 empat i 12 derrotes, amb l'afegit de ser els menys golejadors (5) i els més golejats (26). Per aquest motiu, els jugadors llagosterencs, just després de valorar els tres punts sumats davant l'Albacete s'afanyavent a dir que ara calia fer-los encara millors estrenant-se per fi a fora. El davanter David Querol, l'autor del segon gol contra l'Albacete, destacava que «cada vegada som més sòlids i als rivals els costa més fer-nos gols». Explicava també que «amb el pas dels partits cada cop ens assemblem al Llagostera de la temporada passada». El màxim golejador dels blaugranes amb quatre dianes considera que el partit de diumenge a Tenerife «és complicat, però, al camp del líder tot i perdre vam plantar-los cara i si mostrem aquesta competitivitat sabem que podem guanyar a on sigui».

El repte de la salvació continua essent difícil però a tossuts no els guanya ningú. És per això que l'ex del Nàstic recorda que «la temporada passada també ho teníem complicat i vam salvar-nos realitzant una segona volta molt bona». Per tant, Querol conclou que «mentre les matemàtiques no diguin el contrari continuarem lluitant». La sequera de les cinc jornades sense fer gols que arrossegàven els gironins no preocupava al jugador:?«Personalment, jo no tenia cap angoixa pel fet que l'equip no marqués gols. L'important és que genera ocasions i si seguim així a Tenerife també les tindrem».